Dírer si ďalšie dva týždne bude hrýzť nechtíky, monológ predviedol aj o tých, ktorých by k urnám nepustil
24 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Prvé kolo prezidentských volieb zburcovalo k volebným urnám 52 % právoplatných voličov. Na jednej strane je to druhý najvyšší počet v histórii prezidentských volieb na Slovensku, na druhej strane to hovorí o tom, že takmer polovica voličov zostala sedieť doma a venovala sa „dôležitejším činnostiam“, ako informuje portál TA3.

Prognostiky pred prezidentskými voľbami vyzerali rôzne. Peter Pellegrini, ktorý napokon zaostal za Ivanom Korčokom o zhruba 5 % bol pred ich konaním čiastočným favoritom, hoci v minulosti sa pripúšťalo, že výsledky môžu dopadnúť aj opačne. Bratislavská kaviareň a dúhoví liberáli ujúkajú už teraz predčasne radosťou. Richard Dírer, ako vždy objektívny, už vidí viať na prezidentskom paláci dúhovú vlajku. 

Druhé kolo sa bude odvíjať od toho, kam budú smerovať hlasy voličov Štefana Harabína, či sa vôbec zúčastnia volieb a komu prispejú svojou priazňou voliči Krisztiána Forróa a výrazného kritika Ivana Korčoka György Gyimesiho.

Ak sa pronárodné a konzervatívne sily zaktivizujú, je možné, že výsledky v druhom kole dopadnú opačne. Liberáli by ale boli radšej, keby voliči dostali rozum podľa ich chuti a volili obľúbenca bratislavských kaviarní.

Dírer apeluje na rozum a cit voličov. Dezolátskych cynikov by k urnám ani k sociálnym sieťam nepustil

Richard Dírer sa vyjadril, že všetko bude záležať na tom, či podľahnú hlasom konzervatívcov, alebo sa "rozhodnú podľa svojho vedomia a svedomia."

Ako to "vedomie a svedomie" podľa neho vyzerá, však nepovedal. 

Neodpustil si však aj s pokusom o udychčanú iróniu, že záležať bude aj na tom, ako budú na sociálnych sieťach pracovať trollovia a hoaxeri, ktorých súčasťou samozrejme nie sú prívrženci liberálov. Aspoň podľa neho. Ďalšie dva týždne si bude hrýzť nechtíky, aby voliči Harabína dostali z hláv mozog.

Kampaň ale nekončí a politici už po výsledkoch volieb začali manévrovať so svojimi názormi pomerne zaujímavo. Predovšetkým Korčok, ktorý začal hovoriť i o spolupráci s vládou. To nemusí byť po vôli jeho priaznivcov a nemusí sa ukázať ako správny politický stratég. Nasledujúce dva týždne budú určite po tejto stránke pestré. 

Podpredseda parlamentu má odkaz pre Ivana Korčoka
Výsledky prvého kola prezidentských volieb nie sú žiadnym prekvapením, aj keď rozumiem sklamaniu mnohých Slovákov, uviedol podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER - SSD) v reakcii na výsledky prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnili dňa 23.... Čítať ďalej
24 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik