Peniaze na zabíjanie ako "nástroj mieru"? Tlačiť nás do vojny je zločin, hovorí Okamura
25 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Bruselský fond je fondom označovaným aj ako "fond ukrajinskej pomoci". Ide o miliardy vo vojenskej pomoci. Podľa Tomia Okamuru sa zdá, že v EÚ to funguje ako v Orwellovi. "Mier je vojna, sloboda je otroctvo." Hovorí, že všetky parlamentné strany okrem jeho SPD odmietajú akúkoľvek diskusiu v dolnej komore parlamentu na tému možného vyslania českých vojakov na Ukrajinu, uvádzajú Parlamentní Listy.

Tento týždeň sa česká Poslanecká snemovňa zaoberala bezpečnostnými hrozbami pre Českú republiku a na túto tému sa konala celá mimoriadna schôdza snemovne. Koalícia si to želala, a tak bol program a uznesenie hladko schválené. Čo si o tom myslí Tokio Okamura?

„Bezpečnostné hrozby pre Českú republiku sú určite veľmi dôležitou témou, ale Fialova vládna päťkoalícia skôr zneužila jeden hlúpy mail na vybavovanie osobných účtov a na demonštráciu toho, že stojí za americkým impériom na večné časy a nikdy inak. V skutočnosti je pre nás v súčasnosti najväčšou bezpečnostnou hrozbou zatiahnutie Českej republiky do vojny na Ukrajine vládnucou päťkoalíciou, tvrdí Okamura.

Ľudia z koalície by povedali, že Česko nikto nikam neťahá. Okamura má iný názor

Okamura verí, že zástupcovia všetkých strán v snemovni, okrem SPD, chcú diskutovať o vyslaní českých vojakov na Ukrajinu. SPD odmieta akékoľvek úvahy o tom, že by Česká republika vyslala vojakov pod akoukoľvek zámienkou. Vojna na Ukrajine sa neskončí porážkou Ruska ani Američanov, obe krajiny postupujú tak, aby tam nevykrvácali. Skončí sa, a už sa aj končí, hospodárskou a politickou porážkou Európskej únie, Ukrajiny a miliónov vinných a nevinných Ukrajincov a Rusov, ktorých vojna pripravila o život, domovy, rodiny a pôdu. Vtiahnuť Česko do takejto vojny je zločin. Hnutie SPD chce mier a mierové rokovania, nie vojnu. V tejto súvislosti predložila opozícia aj vlastný návrh uznesenia, ktorý nebol prijatý.

"Chcel by som tiež dodať, že Európska únia sa chystá míňať ďalšie peniaze českých občanov na zbrane pre Ukrajinu," hovorí Okamura. "Zástupcovia vlád EÚ sa dohodli na navýšení prostriedkov v rámci takzvaného Európskeho mierového nástroja o 5 miliárd eur. Tieto peniaze sú určené na vojenskú pomoc Ukrajine, konkrétne bude vytvorený špeciálny fond na pomoc Ukrajine. Vidíme, že EÚ pracuje ako Orwell. "Mier je vojna, sloboda je otroctvo". V skutočnosti len cynickí politici poplatní Bruselu môžu nazývať peniaze na zabíjanie "mierovým nástrojom."

Vojna nie je pre Česko jedinou hrozbou. Medzi ďalšie bezpečnostné hrozby patrí energetická chudoba a strata energetickej sebestačnosti, zničenie českého poľnohospodárstva, rast exekúcií a chudoby, zničenie českého strojárstva a ťažkého priemyslu, migrácia nepriateľských kultúr, nekontrolovaná a neriadená ekonomická migrácia z Ukrajiny a tiež nekontrolovaný dovoz výrobkov z Ukrajiny, ktoré môžu byť kontaminované zakázanými jedmi, ako aj geneticky modifikovanými výrobkami. Dokonca aj americká vládna agentúra USDA už varovala pred nelegálnou výrobou geneticky modifikovaných ukrajinských potravín, ktoré sa dovážajú do Európskej únie.

Hrozbou je aj pohyb prisťahovalcov, ktorí nie sú očkovaní proti chorobám, ako je tuberkulóza alebo čierny kašeľ. Aj preto je v Českej republike zaznamenaný nárast týchto ochorení. Spomedzi cudzincov sa najviac vyskytujú medzi Ukrajincami.

Česká vláda ruší menšie nemocnice

Rozsiahle rušenie menších nemocníc považuje Okamura za fatálny omyl. Týmto krokom Fialova vládna päťkoalícia ohrozenie zdravia a životov občanov, ktoré spôsobí devastáciu českého zdravotníctva a zhorší dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Varovali pred tým aj renomované odborné organizácie, ako napríklad Asociácia českých a moravských nemocníc. Plán ministerstva zdravotníctva počíta s tým, že v mnohých bývalých okresoch budú len polikliniky, nie nemocnice s lôžkovými oddeleniami alebo akútnou starostlivosťou. To je úplne neprijateľné. Výsledkom by bola devastácia českého zdravotníctva, ktoré si českí občania platia ako verejnú službu vo forme povinného poistenia.

Státisíce občanov, vrátane detí, už teraz nemajú pravidelného praktického lekára alebo zubára a v celej krajine je absolútny nedostatok všeobecných lekárskych alebo zubných pohotovostí, ktoré v niektorých regiónoch úplne chýbajú. Táto situácia sa za Fialovej vlády výrazne zhoršila.

Prerokovať sa má aj zmena týkajúca sa licenčných poplatkov, ktoré sa majú zvýšiť a rozšíriť okruh platiteľov. Čo si zaslúžia podľa Okamuru verejnoprávne médiá?

„Firmy by mali platiť až 21 000 Kč, ľudia by mali platiť 160 Kč za televíziu a 55 Kč mesačne za rozhlas,“ vyjadril sa Okamura. „Hnutie SPD s tým nesúhlasí. Podľa návrhu ministerstva kultúry sa zdražia nielen televízne a rozhlasové poplatky, ale po novom ich budú musieť platiť aj tí, ktorí majú akékoľvek zariadenie umožňujúce príjem verejnoprávnych médií, vrátane mobilného telefónu, tabletu či počítača. Očakáva sa, že počet platiteľov sa zvýši približne o 230 000. Hnutie SPD navrhuje zrušenie koncesionárskych poplatkov a transformáciu Českej televízie a Českého rozhlasu na štátnu organizáciu pod kontrolou Najvyššieho kontrolného úradu,“ povedal predseda SPD.

Koncesionárske poplatky sú špecifické tým, že sú stanovené pevnou sumou a nezohľadňujú výšku zárobku. Dnes sa však zdá, že ľudia, ktorých životná úroveň sa v posledných rokoch v dôsledku hospodárskej stagnácie a inflácie skôr znížila, si v dohľadnej dobe veľmi nepolepšia. Priemyselná výroba v Českej republike v januári medziročne stagnovala a medzimesačne dokonca klesla. Stavebná produkcia v Českej republike medziročne oslabila o 5,9 %. Okamura vidí problém v tom, že Fialova vláda a škodlivá politika EU ničí český priemysel.

„V januári sa medziročne znížil i počet zamestnancov v ťažobnom priemysle. České oceliarne vlani vyrobili celkom 3, 4 miliónov ton surovej oceli, čo je vôbec najnižšie číslo v štatistikách oceliarskej únie. Oproti roku 2022 je to pád o pätinu. Zdá sa, že cieľom Fialovej vlády a EÚ je úplne zničiť český priemysel a české poľnohospodárstvo, aby sa u nás nič nepestovalo a nevyrábalo a aby sme boli závislí na ľubovôli globalistov a nadnárodných korporácií,“ vyjadril sa Okamura.

Stúpla i cena bývania

Podľa údajov Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj narástli ceny bývania v ČR od roku 2015 o 111%. V tomto ohľade je na tom ČR tretia najhoršia v EÚ.

„Celkovo ide o varovné štatistiky, ktoré ukazujú, že naša hospodárska kríza je dlhodobá a má mnoho negatívnych účinkov. Úpadok českého priemyslu (a poľnohospodárstva) je spôsobený kombináciou dlhodobo škodlivých politík EÚ a diletantizmu Fialovej vlády, ktorá systematicky podkopáva kúpnu silu českých domácností a namiesto pomoci českým firmám a živnostníkom (napr. vysokými cenami energií) zvyšuje dane a ďalšie povinné odvody. Hospodársky rast je nevyhnutným predpokladom na zníženie rozpočtového deficitu a štátneho dlhu, na zachovanie stability dôchodkového systému a na udržanie dôstojnej životnej úrovne občanov. Vláda, ktorá pracuje proti domácemu priemyslu a navyše nemá dôveru občanov, by mala skončiť,“ myslí si Okamura.

Keď sa hovorí o nákladoch na bývanie, Európsky parlament schválil zákaz kotlov na uhlie, plyn alebo ľahký vykurovací olej. Čím teda majú ľudia v Česku kúriť, ak nemajú státisíce korún na kompletnú rekonštrukciu vykurovacích systémov?

Ak nastane zákaz kotlov na uhlie, plyn alebo ľahký vykurovací olej, môže dôjsť k úplnému kolapsu vykurovania. Celá vec je o to nebezpečnejšia, že zvýšené ceny regulovaných platieb za elektrinu veľmi predražujú prevádzku tepelných čerpadiel. A kvôli emisným kvótam sa zdražuje aj diaľkové vykurovanie z uhlia a obmedzuje sa ťažba uhlia.

„V Európskom parlamente za túto smernicu, ktorá zásadne poškodzuje Českú republiku a jej občanov, hlasovali europoslanci zvolení za TOP 09 (Niedermayer), STAN (Polčák), Piráti (Gregorová, Kolaja, Peksa) a europoslankyňa Maxová (zvolená za ANO, teraz členka ČSSD). Proti hlasoval, samozrejme, europoslanec Ivan David z SPD. Ide o ďalší produkt škodlivej zelenej ideológie a politiky EÚ,“ označuje vinníkov situácie v Čechách Okamura.

Takáto situácia môže nahrávať vlasteneckým stranám, ktoré zastupuje Okamura

„V tejto súvislosti som napríklad veľmi rád, že Národné združenie (RN) mojej priateľky a spojenkyne SPD Marine Le Penovej má potenciál úplne rozdrviť ostatné politické strany vo Francúzsku a v parlamentných voľbách by mohlo nielen získať väčšinu hlasov, ale mohlo by získať aj absolútnu väčšinu,“ uvádza Tomio Okamura. „Ukázal to dlho utajovaný prieskum inštitútu Ipsos, ktorý si koncom minulého roka objednali opoziční republikáni, ktorí v rámci svojich politických zápasov zisťovali, ako by dopadli predčasné voľby do Národného zhromaždenia.“

Prezident Petr Pavel sa 15. marca v Drážďanoch stretol so saským premiérom Michaelom Kretschmerom. Niektorí sarkasticky poznamenali, že "posledný prezident, ktorý cestoval do Nemecka vlakom 15. marca, bol Emil Hácha", ale obaja politici pozitívne hodnotili skutočnosť, že toto stretnutie sa uskutočnilo v deň smutného 85. výročia začiatku nemeckej okupácie českých krajín. Okamura to nepovažuje za gesto zmierenia.

„Myslím si, že vzhľadom na historické okolnosti by žiadny najvyšší český ústavný činiteľ, nieto ešte prezident republiky, nemal 15. marca oficiálne navštíviť Nemecko, ktoré je nástupníckym štátom štátu, ktorý našu krajinu okupoval od 15. marca 1939 do 9. mája 1945, ktorého orgány a štátni príslušníci zavraždili približne 370 000 občanov bývalého Československa a ktorý plánoval úplnú likvidáciu českého národa,“ vyjadril sa Okamura jasne.

PRIESKUM Česi a Slováci o svojich vládach: FIALA POHOREL U VLASTNÝCH!
Ako vyplýva z exkluzívneho prieskumu spoločnosti SANEP, takmer šesťdesiat percent Čechov nesúhlasí s rozhodnutím premiéra Petra Fialu (ODS) so zrušením tradičných medzivládnych stretnutí najvyšších predstaviteľov oboch krajín (57,1 %), informuje... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Nepovažuje to iba za symbolický akt, ale predovšetkým prejav pokory, zbožnosti a úcty k obetiam nemeckej okupácie a ich pozostalým. V tento deň by mal byť prezident Českej republiky doma so svojimi spoluobčanmi a pripomenúť si toto tragické a varovné výročie. Namiesto toho prezident Pavel v Nemecku hovoril o podpore Ukrajiny. Hnutie SPD vzdáva hold všetkým obetiam nemeckej okupácie českých krajín a všetkým statočným bojovníkom proti nej.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik