SNS berie Brusel ako výzvu a príležitosť pre pronárodné sily na Slovensku (VIDEO)
23 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Blok národných strán dal Kollárovi zbohom. To, že nekandiduje do Europarlamentu je dôsledkom vyhodenia z frakcie ID. Milan Uhrík je stále jej súčasťou, no stále rastúce verbálne „battle“ medzi SNS a Republikou vedú k pripomienkam na stranu Uhríkovej strany z úst Andreja Danka, predsedu národniarov.

„Milan Uhrík do frakcie chodí, ale stále tam neurobil nič,“ skolaudoval nečinnosť Uhríka Danko v diskusii s Mimou Šramkovou. „Nikto nechce Republiku akceptovať vo frakcii,“ pripomenul Danko relevantnosť horkokrvných Uhríkovcov. To sa týka i talianskeho europoslanca Salviniho, francúzskej političky Marine Le Pen z Francúzska, či De Villa, či českého poslanca Okamuru.

Slovenská národná strana má pozvánku na májovú konferenciu

„Slovenská národná strana má nielen pozvánku na konferenciu, ale i do bloku národných strán, ak sa dá do kopy stopäťdesiat poslancov, môžeme zmeniť Brusel,“ vyjadril sa Andrej Danko. „To je vízia silnej kandidátky Slovenskej národnej strany. Preto som povedal: „Poďte tam všetci, ktorí ste získali hlasy, lebo Brusel nemôže byť iba odkladisko skrachovancov ako je Sulík. Brusel je šanca na zmenu. A za Slovensko tam môže byť národný hlas za Slovenskú národnú stranu. Preto sme sa v strane dohodli, že zástupcovia SNS aj ľudia, ktorí sa prekrúžkovali, sme v plnej sile na kandidátke. Lebo chceme jeden až tri hlasy priniesť na oltár spolupráce národných strán,“ uviedol svoje predstavy o pronárodnej aktivite v Europarlamente Andrej Danko.

„Ja verím, že dotiahneme tieto voľby a čo sa týka Bruselu, Brusel ma zaujíma preto, že je možnosť vzniku bloku stopäťdesiatich poslancov, ktorí dokážu zelené šialenstvo zastaviť. Liberalizmus a šialených socialistov. Tí naši socialisti sú reformovaní a majú iný prístup k daným témam ako sú zelené energie, Green Deal... Čo sa týka Bruselu, uvidím, čo bude. Všetko závisí od toho, kto bude prezident, aké budú vzťahy Hlasu, Smeru, SNS.

Andrej Danko nevyhovie štvavým hlasom opozície

„Určite môj osobný postoj nedám na úkor koalície“ vyjadril sa Andrej Danko, ktorého sa snaží opozícia permanentne popudiť voči koalícii. „Nech vydrží Smer, Hlas, SNS a spoluprácu udržíme. Ale už si za každú cenu neuzurpujem žiadnu funkciu. Ja som vo funkcii bol. Poznám veľa politikov, precestoval som svet. Ale vidím Brusel ako výzvu. Takže chcem, aby sme tam boli,“ dodal Andrej Danko.

Eurovoľby sľubujú veľkú šou. Celá Európa bude vo vare
Do európskych volieb sa prihlásilo 24 strán a jedna koalícia, teda rovnako ako v septembri do Národnej rady. Európsky parlament láka. Bodaj by nie, platy europoslancov a finančné príspevky na aparát sú veľmi štedré, v desiatkach tisíc eur, plus... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik