Príhovor a ospravedlňovanie sa prezidentky Čaputovej bolo iba prázdne tliachanie. Ako vždy (VIDEO)
22 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), tak ako väčsina národa, má ostré výhrady voči konaniu prezidentky. Aj teraz mal pár poznámok k jej práci, ktorá sa dá označiť slovami nezodpovedná, nedôsledná a ľahkomyselná. Prezidentka si, ako všetci vieme, totiž predstavuje chodenie do práce ako holubník a venuje sa tomu čo chce, ako chce a kedy chce. Preto jej venoval zopár srdečných slov.

„Vážená pani prezidentka... nikdy som  nebol fanúšikom toho ako pristupujete k svojmu mandátu. Mlčali ste vtedy, keď bolo treba hovoriť a hovorili ste, keď bolo treba mlčať. Ale z toho, akým spôsobom svoj mandát končíte začínam byť úprimne zhrozený,“ začal svoj príhovor k „svedomitej a nadstraníckej“ práci Zuzany Čaputovej.

„Vo svojom statuse ste sa ospravedlnili všetkým profesionálom a profesionálkam, ktorí boli odídení zo služby vo verejnej sfére. Pani prezidentka, nevšimol som si jediné takéto ospravedlnenie, keď Matovičova vláda plošne čistila štátnu správu na miesta prednostov okresných úradov dohadzovala Pročkových nominantov OľaNO a účelovo menila zákony, aby tieto čistky mohla urobiť čím skôr,“ objasnil situáciu počas panovania Matovičovej vlády minister kultúry.

Prezidentka sa ospravedlňovala, no nad skutočne trpiacimi iba mávla rukou

„Ospravedlnili ste sa ľuďom, ktorým sa, citujem, vyhrážajú trestnými stíhaniami a vystavujú šikane aj ich rodiny. Pani prezidentka, pri všetkej úcte, kde ste boli vtedy, keď na nás ako na opozičných poslancov Matovič v parlamente vykrikoval, že máme ticho sedieť, šúchať nožičkami a čakať, kedy si pre nás príde NAKA. Kde ste boli, keď kukláči teatrálne nad ránom v prítomnosti všetkých televíznych kamier vylamovali dvere na domoch bývalých nominantov vlád a mierili samopalmi na ženy, deti a starcov?“ kladie otázku prezidentke Matúš Šutaj Eštok.

„Kde ste boli, keď končili na celé mesiace vo väzbe ľudia z politických dôvodov a dodnes neboli odsúdení? Keď im boli odopreté ich základné ústavné ľudské práva a niektorí tam dokonca prišli aj o vlastné životy? Tam necítite potrebu ospravedlniť sa ako hlava štátu, ktorá tieto zverstvá páchala?“ pýta sa minister vnútra.

„Píšete ďalej: Prepáčte, že vás z pozície moci na tlačových konferenciách verejne ponižujú,“ cituje Matúš Šutaj Eštok prezidentku. „Pani prezidentka, a keď minister obrany nadával vlastným občanom do opíc a dezolátov, vtedy ste sa prečo neozvali? Skúste prosím porozmýšľať, pani prezidentka, či by pred koncom vášho mandátu nebolo na mieste iné ospravedlnenie. Napríklad ľuďom, ktorí kvôli nezvládnutej pandémii covidu zo strany Matovičovej a Hegerovej vlády zbytočne prišli o 20 000 svojich blízkych. Alebo státisícom ľudí, ktorí vás dvakrát žiadali o referendum a vy ste im ich najvyššie ústavné právo dvakrát odopreli,“ uviedol minister Eštok.

Keby ste ju nepoznali, aj VY sa rozplačete! Čaputová a jej status
Dosluhujúca prezidentka Z. Čaputová zverejnila status, ktorý môže pôsobiť aj emotívne, keby nebol tak farizejský a od nej. "Prepáčte a ďakujem. V posledných mesiacoch sledujeme odvolávania a presuny ľudí z rôznych profesií a inštitúcií,... Čítať ďalej
20 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Prezidentka nezabudla zabudnúť aj na dôchodcov

Matúš Šutaj Eštok spomenul i dôchodcov, ktorých bývalé vlády svojou „starostlivosťou“ priviedli do priepastného pásma chudoby. I všetkých, ktorí na vlastnej trpeli za absolútny rozvrat štátu, ktorému sa prezidentka iba tíško prizerala.

„Pani prezidentka, stratili ste zo zreteľa ľudí, ktorých ako jediných ste mali vo svojom úrade obhajovať. A pevne verím, že vašim mandátom sa desaťročné obdobie takéhoto prístupu k ľuďom z prezidentského paláca konečne skončí,“ dodal na záver Matúš Šutaj Eštok.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik