V Rusku sa začala hromadná výroba trojtonových bômb FAB-3000
22 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ruské ministerstvo obrany informuje, že hromadná výroba bômb FAB-3000 začala v Rusku vo februári.

"Výroba leteckých bômb FAB-500 sa mnohonásobne zvýšila, výroba FAB-1500 sa zdvojnásobila a od februára tohto roku sa organizuje hromadná výroba FAB-3000," uviedlo ministerstvo obrany.

Rusko tiež rozšírilo sortiment vyrábanej munície. Okrem toho sa od minulého roka päťnásobne zvýšil objem výroby moderného delostrelectva a leteckých zbraní, dodalo ministerstvo.

Treba poznamenať, že takéto výsledky boli dosiahnuté vďaka reaktivácii zariadení, technickému opätovnému vybaveniu a modernizácii výrobných liniek na výrobu pomocou moderných high-tech zariadení

Od roku 2022 bolo teda zrekonštruovaných, modernizovaných a uvedených do prevádzky viac ako 45 tisíc metrov štvorcových výrobných priestorov, zdôraznilo oddelenie.

V podniku, ktorý Šojgu navštívil, uviedli, že väčšina jeho pracovísk pracuje nepretržite podľa trojzmenného harmonogramu a celkový počet zamestnancov sa zvýšil o viac ako 1 100 ľudí.

"Zároveň sa zvýšili tarifné sadzby, platy a zmenil sa systém odmien pre zamestnancov, v súvislosti s čím sa mzdy zvýšili v priemere o 20 percent," uviedol závod.

Vo všeobecnosti, ako zdôraznil minister obrany, podniky obranného priemyslu v Nižnom Novgorode splnili úlohy, ktoré im boli stanovené pred rokom. Okrem toho z dôvodu uvedenia nových zariadení do prevádzky pracujú v predstihu.

Hrôzostrašný nález v Senici. Ženu dostrieľali, mala na tele osem strelných rán
Hrôzostrašný nález rieši trnavská polícia v Senici. Všetky záchranné zložky zasahujú na ulici Viliama Paulínyho Tótha, informuje Nový Čas. Žena, ktorú mali ratovať, mala na tele osem strelných rán. "Polícia na mieste zisťuje okolnosti skutku,... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik