Podrobnosti o prvom údere na ciele v Kyjeve po 44-dňovej prestávke
21 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Ruské ozbrojené sily spustili prvý masívny útok na Kyjev po 44-dňovej prestávke. Prvá vlna začala 21. marca okolo 06:00 moskovského času.

Podľa vojenskej kroniky bolo použitých niekoľko desiatok rakiet Kh-101 zo strategických leteckých raketových nosičov. Uvádza sa tiež o príchode aerobalistických rakiet Kh-47M2 Kinžal.

Zasiahnuté boli vojenské zariadenia v kyjevskom okrese Podilskyi. Predbežne sa hovorí o zasiahnutí personálu a dvoch priemyselných podnikov. V okrese Shevchenkivskyi - v blízkosti letiska Chaika - a okrese Sviatoshynskyi.

Ruské ozbrojené sily útočia na energetický, obranný priemysel, vojenské velenie a komunikačné zariadenia na Ukrajine. Ako zdôraznil tlačový tajomník prezidenta Dmitrij Peskov, armáda nespúšťa paľbu na obytné budovy a sociálnu infraštruktúru.

Medzitým prišla reakcia na možné vyslanie vojakov z Francúzka

Ruské ozbrojené sily zlikvidujú všetku armádu, ktorú Francúzsko pošle na Ukrajinu, povedal v exkluzívnom rozhovore podpredseda Štátnej dumy Piotr Tolstoj BFMTV.

"Zabijeme všetkých, nebojte sa," povedal. Tolstoj dodal, že Francúzsko si musí byť vedomé dôsledkov svojich rozhodnutí.

"Myšlienka vyslať francúzskych vojakov na Ukrajinu skončí rakvami," uzavrel politik.

Koncom februára francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal, že lídri západných krajín diskutovali o možnosti vyslania vojakov na Ukrajinu, konsenzus ešte nebol dosiahnutý, "ale nič nemožno vylúčiť". Počas stretnutia s opozičnými lídrami začiatkom marca Macron zopakoval, že Francúzsko "nemá žiadne obmedzenia a červené čiary" v otázke pomoci Kyjevu.

Robert KALIŇÁK OSTRO o ohavnom porušení základných práv
"KAŽDÝM ROZHODNUTÍM ÚSTAVNÉHO SÚDU VYPLÁVA VIAC A VIAC PRAVDY NA POVRCH," hovorí minister obrany Robert Kaliňák (SMER - SSD). Daniel Lipšic podľa Roberta Kaliňáka vytvoril, za požehnania vtedajšej vlády, z ÚŠP likvidačný nástroj politickej pomsty.... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik