Ruská tajná služba: Francúzsko pripravuje kontingent na vyslanie na Ukrajinu!
20 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Francúzsko pripravuje kontingent, ktorý bude vyslaný na Ukrajinu, povedal riaditeľ ruskej tajnej služby SVR Sergej Naryškin, jeho slová citovalo tlačové oddelenie tajnej služby. Šéf ruskej rozviedky zdôraznil, že ak francúzske jednotky dorazia na Ukrajinu, stanú sa pre Rusko legitímnym cieľom, informuje agentúra Ria Novosti.

"Súčasné vedenie krajiny sa nestará o smrť obyčajných Francúzov a obavy generálov. Podľa údajov, ktoré dostala ruská zahraničná spravodajská služba, sa už pripravuje kontingent na vyslanie na Ukrajinu. V počiatočnej fáze pôjde o približne dvetisíc ľudí,“ povedal šéf rezortu.

Ako poznamenal Naryškin, francúzska armáda sa obáva, že taká významná vojenská jednotka nebude môcť byť bez povšimnutia presunutá a umiestnená na Ukrajine. "Stane sa tak prioritným legitímnym cieľom útokov ruských ozbrojených síl. To znamená, že bude trpieť osudom všetkých Francúzov, ktorí kedy prišli na územie ruského sveta s mečom," zdôraznil.
Macron bude musieť odhaliť nepeknú pravdu
Naryškin poznamenal, že Paríž je výrazne znepokojený zvýšeným počtom Francúzov zabitých na Ukrajine. Upozornil, že prezident Emmanuel Macron bude musieť skôr či neskôr spoločnosti odhaliť nepeknú pravdu, no snaží sa tento moment čo najviac oddialiť. Elyzejský palác sa zároveň podľa SVR domnieva, že počet francúzskych úmrtí „už prekročil psychologicky významný prah“.
Putin navrhuje „nárazníkovú zónu“, Nemci diskutujú o "zmrazení" konfliktu, Zelenskyj o tom nechce ani počuť
Po zabezpečení ďalších šiestich rokov pri moci Vladimir Putin navrhol, aby sa Rusko pokúsilo rozšíriť nárazníkovú zónu na ukrajinské územie, aby zabránili dronom a iným diaľkovým zbraniam zasiahnuť ruské územie. Na Západe zase narastajú debaty o... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

"Zverejnenie takýchto citlivých údajov môže vyprovokovať občanov k protestom, najmä na pozadí masívnych protivládnych protestov farmárov v celej krajine," dodal šéf spravodajskej služby.

Francúzske ministerstvo obrany podľa šéfa zahraničnej spravodajskej služby neoficiálne priznáva, že Paríž od vojny v Alžírsku v druhej polovici 20. storočia také straty v zahraničí nezaznamenal.
Už boli zabité desiatky francúzskych občanov
Naryškin pripomenul, že len keď ruská armáda 17. januára zničila miesto dočasného nasadenia cudzincov pri Charkove, boli zabité desiatky francúzskych občanov a odvtedy sa „takéto útoky stali v ukrajinskom konflikte normou“.
"Vojenské vedenie sa obáva nespokojnosti medzi aktívnymi strednými dôstojníkmi francúzskej armády. Medzi mŕtvymi je ich "neúmerne veľa" a už v súčasnej fáze sú problémy s hľadaním "dobrovoľníkov" na rotáciu a "nahradením" tých, ktorí odišli do dôchodku“ v ukrajinskom vojnovom divadle,“ vysvetlil riaditeľ SVR.   
 
Sergej Naryškin, foto: TASS
 
Paríž zároveň starostlivo skrýva počet strát aj samotný fakt účasti francúzskej armády v konflikte na Ukrajine. Z tohto dôvodu čelia orgány krajiny ťažkostiam pri riešení praktických problémov pri pochovávaní mŕtvych, vyplácaní kompenzácií ich rodinám a dôchodkoch pre ľudí so zdravotným postihnutím.
Paríž urobí všetko, aby zabránil Rusku „vyhrať túto vojnu“
Na konci februára Macron povedal, že Paríž urobí všetko, aby zabránil Rusku „vyhrať túto vojnu“. Lídri západných krajín podľa neho diskutovali o možnosti vyslania vojakov na Ukrajinu, zatiaľ však nedošlo ku konsenzu.
Neskôr politik, ktorý bol za tieto vyhlásenia ostro kritizovaný zo strany spojencov NATO aj v rámci krajiny, poznamenal, že všetky jeho slová boli dôkladne zvážené. Počas stretnutia s opozičnými lídrami začiatkom marca Macron zopakoval, že Francúzsko „nemá žiadne obmedzenia a žiadne červené čiary“ v otázke pomoci Kyjevu.
 
V komentári k slovám francúzskeho prezidenta o vyslaní jednotiek na Ukrajinu Kremeľ uviedol, že takýto vývoj udalostí nevyhnutne povedie k priamemu vojenskému stretu medzi Ruskom a NATO.
Taliani sa prebrali a pustili sa do Macrona: CHCETE VYVOLAŤ TRETIU SVETOVÚ?
Vyslanie jednotiek NATO na Ukrajinu by vyvolalo „tretiu svetovú vojnu“, varoval taliansky vicepremiér Antonio Tajani, ktorý ďalej obvinil francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona zo zneužívania vojny na osobné politické účely, informuje americký... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik