Richard Takáč: Pondelkové protesty farmárov organizovala opozícia! Presne tá, čo chce Slovensku zobrať eurofondy (VIDEO)
20 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SSD) tvrdí, že si váži každého poľnohospodára, či je veľký, ekologický, malý alebo mladý... Je mu ale ľúto, keď sú zneužívaní na politické účely. Pondelkové protesty pred ministerstvom pôdohospodárstva jednoznačne boli politické, tvrdí minister a vo videu na Facebooku k téme povedal viac.

Protest pred ministerstvom pôdohospodárstva organizovalo Združenie mladých farmárov, združenie ASYF s ďalšími menšími združeniami. Predseda ASYF-u Glovaťák podľa Takáča ani nevie, ako sa stal jeho poradcom. Takáč mu teda pripomenul, že združenie mu zhruba v polovici februára zaslalo žiadosť o jeho menovanie do tejto funkcie.

Facebook / screen Richard Takáč

„Pre mňa bolo nepochopiteľné, prečo sa organizuje tento protest. Vyčítajú nám osem bodov, ktoré sme do veľkej miery vyvrátili a ku všetkým sme dali stanoviská, že buď sa na nich pracuje, ale na druhej strane je tam veľa vecí, ktoré sme za krátky čas vyriešili,“hovorí Takáč s tým, že tie, na ktorých sa pracuje, neboli riešené dve desaťročia.

Podľa vlastných slov však pochopil, že pointa protestov je v zneužití poľnohospodárov na politické ciele. „Po tom, čo som mal možnosť vidieť, je tento protest politicky motivovaný určitými opozičnými politikmi, ktorí sa dnes na tomto proteste nachádzali,“konštatuje minister s tým, že tam videl Czauczika z KDH, či Šipoša z bývalého OĽaNO. Čerešničkou na torte však bol europoslanec Štefanec – jeden z tých, ktorí nahlas volajú po odňatí eurofondov Slovensku.

„Len my, na Slovensku máme politikov, ktorí v Bruseli bojujú proti vlastnej krajine,“ nechápe postup aj Štefanca Takáč. Ten chce s každým poľnohospodárom viesť konštruktívnu diskusiu a určite mieni v najbližších dňoch aj verejne vysvetliť osem bodov, ktoré ASYF kritizuje.

V týchto bodoch je napríklad potreba zákazu komodít zo zahraničia. „Nie náhodou vláda Roberta Fica na konci minulého roka rozhodla o zákaze dovozu komodít z Ukrajiny? Nepatríme v rámci EÚ medzi tri krajiny, ktoré to majú zakázané?,“ konkretizuje jeden z vyčítaných bodov Takáč. Ďalším bodom je nefunkčný register užívateľských vzťahov. Lenže tu Takáč pripomína, že toto je problém neriešený 20 rokov. Takáč preto konštatuje, že ministerstvo už má návrhy riešení na stole, no z mesiaca na mesiac sa nedá riešiť problém, ktorý sa kopí dvadsať rokov.

Prezidentský duel: HANBA, STRAŠNÁ HANBA! To po tomto Korčok tak veľmi túžil? PO TOMTO VÝPRASKU?
KORČOK VYBUCHOL – PELLEGRINI HO ZOŽRAL ZAŽIVA! Duel, na ktorý sme už všetci nedočkavo čakali. Dvaja najväčší favoriti prezidentských volieb – Peter Pellegrini a Ivan Korčok – sa vôbec po prvýkrát stretli v predvolebnej debate. Z tejto debaty bude... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik