Slováci hodnotili prezidentský duel: HANBA! KORČOK BY MAL ZAČAŤ CHODIŤ PO KANÁLOCH!
19 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Duel, na ktorý sme už všetci nedočkavo čakali. Dvaja najväčší favoriti prezidentských volieb – Peter Pellegrini a Ivan Korčok – sa vôbec po prvýkrát stretli v predvolebnej debate. Z tejto debaty však bude tábor Ivana Korčoka zrejme ešte hodne bolieť hlava. Takmer 60 percent ľudí totiž považuje za víťaza duelu lídra Hlasu. Vyplýva to z bleskového prieskumu spoločnosti SANEP pre televíziu ta3.

Kto bol v lepšej kondícii?

Respondenti hodnotili, ktorý z prezidentských kandidátov bol počas televíznej debaty v lepšej kondícii, bol presvedčivejší a lepšie argumentoval. Nadpolovičnej väčšine ľudí sa viac páčila rétorika, argumentácia a štýl vyjadrovania predsedu NR SR (54,4percenta), zatiaľ čo iba štvrtina respondentov považovala za lepšieho bývalého ministra zahraničia (25,2 percenta). Takmer každý desiaty opýtaný potom uviedol, že obaja prezidentskí kandidáti predviedli rovnaké výkony.

Zmenili ľudia názor?

Ďalšia časť prieskumu skúmala, či ľudia po zhliadnutí televízneho duelu zmenia na jednotlivých kandidátov mienku a názor.

Pellegriniho vníma pozitívnejšie takmer pätina opýtaných, teda takmer 20 percent, 80 percent ľudí svoj názor na predsedu Hlasu nezmenilo. Iba 2,6 percenta ľudí uviedlo, že sa ich názor na Pellegriniho zhoršil.

Korčok je na tom horšie. Lepšie ho začalo vnímať iba 2,9 percenta opýtaných, zatiaľ čo 34,8 percenta ľudí uviedlo, že sa ich názor po zhliadnutí televíznej debaty zhoršil. 62,3 percenta ľudí svoj názor na neho nezmenilo.

PRIESKUM: Pellegrini to má vo VAČKU!
Peter Pellegrini je jasný favorit! Kým v prvom kole prezidentských volieb by tesne zvíťazil predseda NR SR a Hlasu Peter Pellegrini, v druhom by sa jeho náskok nad bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom výrazne zvýšil. Vyplýva to z... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Kto bol dôveryhodnejší?

Prieskum sa ďalej zameral na to, kto bol podľa ľudí dôveryhodnejší. 57,1 percenta respondentov uviedlo, že dôveryhodnejším bol Pellegrini, zatiaľ čo Korčoka hodnotilo ako dôveryhodnejšieho 22,2 percenta opýtaných.

Kto vyšiel ako víťaz?

Takmer 60 percent ľudí uviedlo ako víťaza Pellegriniho (59,4 percenta), za Korčoka hlasovala necelá štvrtina respondentov (23,7 percenta). Za víťaza nedokázalo ani jedného kandidáta označiť iba 6,3 percenta ľudí a 10,6 percenta opýtaných nevedelo na túto otázku odpovedať.

Táto debata bola pre Korčoka príležitosťou a mohla mu pomôcť osloviť váhajúcich a nerozhodnutých voličov. Ľudia ho predsa len stále spoznávajú, zatiaľ čo Pellegrini je veľmi dobre verejne známou osobou.

Z výsledkov prieskumu však vyplýva, že Korčok nedokázal túto príležitosť naplno využiť a voliči, ktorí stále váhajú, od neho evidentne čakali oveľa viac.

Korčokovi priaznivci sú radšej ticho

Napríklad minister Šutaj Eštok ohodnotil debatu nasledovne: "Korčok túžil po debate s Pellegrinim, ale už to asi oľutoval. Okrem arogancie, povýšenosti, osobných útokov a pohŕdania ľuďmi sme sa od neho nedozvedeli nič viac."

"Korčok túžil po debate s Pellem. A keď ju konečne dostal, tak zistil, že si vlastne strelil do nohy. Aké progresívne!" - skonštatoval herec Juraj Štubniak.

"Toľko sa Korčok domáhal duelu s Pellegrinim, aby to napokon oľutoval. V priamom prenose sa jasne ukázalo, prečo chce väčšina občanov za prezidenta SR Petra Pellegriniho," dodal minister Erik Tomáš.

A zaklincoval to známy moderátor a redaktor Braňo Dobšinský: "Z tejto debaty bude tabor Ivana Korčoka zrejme ešte hodne bolieť hlava. Zahodená šanca. Pellegrini bol prekvapivo - a aj uspešne, asertívny a odkomunikoval presne to, čo sám chcel a ustál to, čomu čelil. Aj s jamkami. Korčok bol naopak v neočakavanej defenzíve, nevyužil prakticky žiadnu nahrávku na smeč, ktorú mu oponent ponúkal a jeho message sa hladalo otaj veľmi ťažko. Nepresvedčivá protiváha. Po tomto výkone to až núti k otázke, načo bolo dobré to niekoľkotýzdnové korčokovo volanie po dueli, keď to napokon malo takúto dietne nemastno neslanú koncovku. Zaráža najmä tá nechuť zariskovať. Takto odvaha byť protiváhou nevyzerá."

Šimečka starší sa nezdržal a pribehol Korčokovi na pomoc. Nevyšlo mu to

 

"I z vyjadrenia otecka najmladšieho Šimečku je jasné ktorý z prezidentských kandidátov bol v diskusii výrazne lepší.
Na nič iné ako na tupé hanobenie Pellegriniho sa otecko Šimečka nezmohol. Myslím, že si už uvedomuje ako prezidentské voľby dopadnú. Len sa čudujem, že jeho synáčik bol pripravený slizkému Pellegrinimu robiť podržtašku, prosíkal ho, aby s nim išiel do koalície a ponúkal mu funkciu premiéra. Alebo pred pol rokom Pellegrini ešte v slizkosti majstrom nebol?" - reagoval na tatu Šimečku exposlanec NRSR Alojz Přidal.

Prezidentský duel: HANBA, STRAŠNÁ HANBA! To po tomto Korčok tak veľmi túžil? PO TOMTO VÝPRASKU?
KORČOK VYBUCHOL – PELLEGRINI HO ZOŽRAL ZAŽIVA! Duel, na ktorý sme už všetci nedočkavo čakali. Dvaja najväčší favoriti prezidentských volieb – Peter Pellegrini a Ivan Korčok – sa vôbec po prvýkrát stretli v predvolebnej debate. Z tejto debaty bude... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik