Juraj Draxler vysvetľuje, prečo si Korčok nenasadí boxerské rukavice (VIDEO)
20 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Juraj Draxler, bývalý minister školstva vo videu na sociálnej sieti tvrdí, že Ivan Korčok a jeho sponzori si nikdy nedajú boxerské rukavice. To oni totiž nerobia. Draxler tiež pripomína, že jediná vec, ku ktorej sa Korčok v rámci svojej kampani prihlásil, bol súhlas s bombardovaním Gazy. Rovnako, ako pred rokmi schvaľoval bombardovanie Iraku či Juhoslávie.

Draxler vysvetľuje, že diplomat si boxerské rukavice nenavlečie, on pre istotu schvaľuje vraždenie. To je jeho jediný program v prezidentských voľbách. Nedávno na tému „vojny a mieru“ a Korčokovho názoru na ne hovoril aj Zoroslav Kollár.

Jediný program – podpora amerických konfliktov

„Zato on je pripravený hocikedy, s diplomatickým úsmevom, schváliť nie násilie, ale priamo vraždenie,“ tvrdí Draxler a svoje tvrdé slová podporil faktom, že Korčok podporoval bombardovanie Juhoslávie, Iraku a Gazy.

„Je to jediná vec, ku ktorej sa v rámci svojej kampane prihlásil. Inak žiaden program, žiadne predstavy. Naozaj chcete za prezidenta človeka, ktorého jediným programom je podporiť vojenské akcie USA a ich najbližších spojencov?,“pýta sa na záver videa Draxler.

Hovoril o tom aj Kollár

V šiestom video pozdrave Zoroslava Kollára Ivanovi Korčokovi autor videa hovorí o Korčokovm postoji voči konfliktu v pásme Gazy.

„Keď je agresorom Rusko je agresor. Keď je agresorom Izrael, tak nie je agresor. Vaše stanovisko k tomuto konfliktu ste povedali v rozhovore v relácii Face to face s pánom Ghanamom, kde ste dostali otázku, či je v poriadku, s akým počtom civilných obetí prebieha konflikt v pásme Gazy. Odpovedali ste: Ja ju považujem za legitímnu. Potom ste dostali ďalšiu otázku,  či považujete vojenskú odpoveď Izraela, pri ktorej zomrie 29-tisíc ľudí na strane Palestínčanov za legitímnu,“ rekapituluje Kollár a pre lepšiu predstavivosť vysvetľuje, že takýto počet obetí, ak by ich niekto naukladal za sebou, línia by bola dlhá 43 kilometrov.

VIDEO! Zoroslav Kollár o Korčokových postojoch k vojne a mieru
V úvode šiesteho videa, ktorým podnikateľ Zoroslav Kollár pozdravil prezidentského kandidáta Ivana Korčoka znie odvolávka na klasický román z čias napoleonského ťaženia, Vojna a mier. Kollára zaujíma, aký má Korčok názor na vojnu a mier.... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik