Harabin má pre Slovensko projekt, ktorý znamená bezpečnosť (VIDEO)
19 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Ani jeden vojak. Ani jeden cent. Ani jeden náboj na Ukrajinu. Ani jeden migrant, ani legálne ani ilegálne na Slovensku a ani jeden človek, ktorý by mal byť zaočkovaný vlastnej vôli. A nesmieme zabudnúť ani na ochranu rodiny. Toto je vízia, ktorú ponúka voličom v prezidentských voľbách JUDr. Štefan Harabin, emeritný predseda Najvyššieho súdu SR. To však nie je všetko. Záleží mu aj na bezpečnosti Slovenska a Slovákov a vie aj, ako to dosiahnuť.

Hoci všetci hovoria o ukotvovaniu Slovenska v euroatlantických štruktúrach, Štefan Harabin konštatuje, že toto nie je najbezpečnejšia, ani najlacnejšia cesta pre Slovensko. Zisťujú to už aj Švédi a Fíni, vyššie výdavky na zbrojenie avizujú aj v Poľsku, no a prezidentský kandidát v USA Trump dávno hovorí, že konflikt Ukrajiny s Ruskom je priveľmi drahý. Bývalý Predseda Najvyššieho súdu SR preto prichádza s plánom neutrality pre Slovensko s tým, že po našej krajine a uzavretí mieru na Ukrajine by sa do tejto línie neutrálnych mohla zapojiť aj táto krajina.

Počúvame tu len o ukotvovaní

„Ukotvovanie v transatlantických štruktúrach vrátane NATO je pre nás najbezpečnejšie, najlacnejšie. Toto vôbec nie je pravda. Fínsko a Švédsko vstúpilo do NATO a už teraz hlásajú o tom, ako sa im budú zvyšovať výdavky a zaťažovať zbytočne štátny rozpočet,“upozorňuje Štefan Harabin.

Prezidenta SR si občania doteraz priamo volili päťkrát (FOTO)
V sobotu 23. marca sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR). V prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, bude sa druhé kolo konať v sobotu 6. apríla. TASR v tejto súvislosti prináša... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Svoje vedia aj, no nie len naši susedia

„Poliaci tak isto ako rusofóbi, horlia na vyššie výdavky do NATO. Prezident Trump pokiaľ vyhrá voľby, tak už jasne povedal, že on na obranyschopnosť európskych štátov doplácať nebude,“ pokračuje Harabin s tým, že ak sa on dostane do úradu prezidenta, má pre Slovensko celkom nový plán.

Celkom iný projekt

„Mám pre vás absolútne iný projekt, projekt neutrality Slovenska. Projekt neutrality Slovenska znamená bezpečnosť. Nič nás to nebude stáť. Máme tu koridor neutrálnych štátov, p očnúc Švajčiarskom a Rakúskom,“ približuje dlhoročný sudca s tým, že pokračovaním línie neutrálnych štátov by mohlo byť Slovensko a po ukončení ŠVO by sa mohla rozšíriť o Ukrajinu.

Kto ju má garantovať?

„Samozrejme, že keď chceme neutralitu, potrebujeme garancie veľmocí. Aspoň jednej veľmoci. Američania už opúšťajú európsky priestor. Rusko nastupuje do pozície super globálnej veľmoci. Rusko môže túto neutralitu garantovať,“ myslí si prezidentský kandidát.

Doživotná stopka v rádiu EXPRES? Harabin zničil Závodského
Bývalý minister, emeritný sudca Najvyššieho súdu a aktuálne kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky Štefan Harabin je národniar telom aj dušou. Tvrdo však ide za svojim cieľom a dnes (18.3.) si vzal ďalší skalp. Po Kovačičovi, či Žďárskom... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Z lásky k Rusku...?

Harabin vysvetľuje, že neutralita nie je o nejakej láske k Rusku. Potrebujeme ju kvôli inej láske.

„My ju potrebujeme z lásky k Slovensku z lásky k zachovaniu existencie Slovenska, čiže v pozícii prezidenta budem presadzovať jednoznačne tento projekt, pretože tento projekt orientácie zahraničnopolitickej znamená mier, bezpečnosť pre našich občanov,“uzatvára Harabin s tým, že dopĺňa svoju už dlhodobo prezentovanú víziu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik