TO MUSÍTE VIDIEŤ! Premiér poriadne naložil liberálom, progresívcom, Dibákovej i bývalým "kolegom" (VIDEO)
19 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Ak sa premiér chce pobaviť, pozrie si dianie na politickej scéne. Ako hovorí, stačí iba jedným okom. A nestíha sa baviť. Jednou z osôb, ktorá ho nenechala chladným a vyčarovala mu úsmev na tvári je nový predseda strany Sloboda a Solidarita.

„Pobavil som sa na voľbe nového predsedu SaS. Namiesto toho, aby Sulíka hnali metlou na jeho ranč v Austrálii za to, do akého stavu túto stranu dostal, ako prepil za štátne peniaze bar v Dubaji, či vozil svoju dcéru za štátne peniaze na výlety, urobili z neho čestného predsedu,“ pripomenul len niekoľko z lapsusy zelených liberálov Robert Fico.

Pri voľbe nového predsedu sa Sulíkovci dôkladne riadili známym výrokom jedného z ruských premiérov, ktorý raz povedal: „Chceli sme to urobiť najlepšie ako sa dalo a urobil sme to ako obyčajne.“

Nový človek bez náznaku vízie. Skrátka Branislav Gröhling...

„Zvolili si človeka, ktorý namiesto vízie vyhlásil, že jeho cieľom je zvrhnutie Fica,“ to je „vízia“ nového predsedu strany SaS. Robert Fico označil jeho program za výborný, zablahoželal mu a uviedol, že mu „drží palce“. Človek s nulovou charizmou, akým Branislav Gröhling je, sa bude musieť snažiť, aby zostal stáť pevne na nohách, nie ešte sa oprieť do politika formátu Robert Fico.

A čo naši dúhoví Progresívci?

Robert Fico sa na adresu ultraliberálov vyjadril, že v ich programe nezaznamenal najmenšie zmeny. Vzhľadom na to, že sú majetkom liberálnych médií a mimovládnych organizácií, nemožno očakávať, že vyvinú akýkoľvek náznak kreatívnej iniciatívy. Liberáli by si priali čo najrýchlejšie nové parlamentné voľby, no takéto ich bludy iba hovoria o tom, že nevedia, koľká bije.

„Sme ďaleko od ďalších parlamentných volieb, ale niekedy stojí za to počúvať týchto agresívnych, nedemokratických poslancov bez akýchkoľvek skúseností, kde by chceli dostať Slovensko, ak by dostali vládnu moc,“ okomentoval premiér schopnosti, respektíve neschopnosti nezrelých modro-ružových progresívcov.

Robert Fico nešetril ani stelesnené zúfalstvo Janku Krescanko Dibákovú

„Pani Dibáková dostala kvalitu politickej diskusie na takú úroveň, že nedávno musela zrušiť celú reláciu, pretože nezohnala hostí. No a naposledy diskutovala len s opozičnými politikmi,“ neodpustil si posmešnú poznámku na Dibákovej mediálny krach. A hoci sa v tejto relácii snažila poštvať voči sebe aj opozičných poslancov, bolo vidieť, aká je zúfalá z toho, že sa jej staré dobré časy pominuli len preto, že nedokázala korigovať svoje štváčstvo.

„Vládni politici sú čím ďalej tým viac presvedčení, že je užitočnejšie v štvrtok večer urobiť čokoľvek iné, možno si aj len tak nečinne šúchať zadok o stoličku ako ísť k zaujatej a nepripravenej Dibákovej do diskusie, ktorú už aj tak nikto nepozerá,“ skonštatoval premiér. Už aj ľuďom, či dokonca TV JoJ prišlo nudné pozerať sa na háranie, ktoré sa len-len že nezvrtlo v roztržku. Viď poslanca Hlinu. Ten už škrípal v relácii Na hrane zubami a zvieral päste.

SULÍK SKONČIL! SASKA má po 15 rokoch nového predsedu
Opozičná SaS si v sobotu volila nové vedenie. Nového predsedu si saskári vyberali medzi Branislavom Gröhlingom a Igorom Prieložným. Doterajší šéf liberálov Richard Sulík sa uchádzal o post čestného predsedu. Novým predsedom SaS sa stal Branislav... Čítať ďalej
16 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Dobrá rada médiám od premiéra

„Ešte raz odporúčam médiám, aby sa pozreli na kvalitu svojich politických diskusných relácií, pretože kvôli neobjektívnosti a nízkej kvalite moderátorov čoskoro tento typ diskusií zmizne zo sveta. Keď už spomínam médiá, dovoľte mi, aby som pozdravil Petra Weissa a Borisa Zalu. Vraj prestali písať do denníka Pravda, lebo nemohli dostatočne kritizovať. Viete koho? No Roberta Fica,“ pripomenul týmto politickým dinosaurom ich vlastné slová.

Peter Weiss i Boris Zala by mali naozaj držať jazyk za zubami. Oplatí sa im to

„Peter Weiss, dlhoročný veľvyslanec Slovenska v Budapešti a Prahe verne a bez reptania slúžil vládam Smeru,“ pripomenul diplomatov s mäkkou chrbticou jeho politickú históriu. „A Boris Zala? Poberateľ nádherného dôchodku z Európskeho parlamentu, ktorý dostáva za to, že ho do Európskeho parlamentu poslal Smer...“ pripomenul ďalšiemu mäkkýšovi to, na čo by nemal nikdy zabudnúť.

„Inak, Zala... Vymetač bruselských kaviarní, podozrivý zo zneužívanie európskych peňazí do Juhoafrickej republiky za černoškami,“ neodpustil si posmešok premiér. A na záver okorenil svoje vyjadrenie na adresu týchto oportunistov starým dobrým vidieckym porekadlom, „pochváľ psa, oserie ti plot...“  

Janka Krescanko Dibáková to balí. Každý má jej majstrovstiev sveta v skoku do reči plné zuby
„Dnes reláciu Na hrane TV JOJ neuvidíte,“ informuje vo svojom statuse Makepeacová mainstreamových relácií Na hrane a Analýzy na hrane, Janka Krescanko Dibáková. Bum! Majsterka sveta bunjee-jumping skokov do reči asi skočila príliš hlboko a rozbila... Čítať ďalej
07 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik