NAŽIVO: Pellegrini vs. Korčok
18 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Prvýkrát počas prezidentskej kampane by sa mali proti sebe v dueli postaviť dvaja najväčší favoriti, ktorými sú Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Ivan Korčok. Moderovať bude Michal Kovačič.

Pripomíname, že v prieskumoch má navrch Peter Pellegrini, tak ako v prvom, tak aj v druhom kole volieb.

21:35Debata je na konci. Každý z dvojice kandidátov ešte počas jednej minúty predniesol posolstvo, kde Pellegrini povedal, že prezident by podľa neho nemal byť prezidentom koalície ani opozície, ale mal by byť prezidentom ľudí.  Korčok sa zmohol iba na pozvanie všetkých ľudí na zajtrajší protest (kampaňové zhromaždenie?). "Nezabudnite si slovenské vlajky. Lebo aj my sme vlastenci!“ Odkázal liberálny kandidát Ivan Korčok. V každom prípade, podľa jeho výzoru, možno súdiť, že pozvanie na dnešnú diskusiu aj oľutoval.

21:35 Otázka Kovačiča: Stretli by ste s p. Putinom?
Pellegrini -  "Nepredpokladám, že počas vojny je to možné." (áno)
Korčok - nie je možné sa stretávať s niekým, kto považuje Slovensko za nepriateľský štát.

21:35 Pellegrini : A vy financujete Denník N? Keďže píšu len o vás aký ste dobrý a ja som ten najhorší. ( Na margo, časopisu Extra plus, ktroým sa Korčok oháňal)

21:28 Pellegrini povedal, že ako prezident by si minimálne zavolal predsedu Ústavného súdu SR, ak by sa stalo to, čo pri novele Trestného zákona, keď sa rozhodnutie Ústavného súdu niekoľko hodín "potuloval" po médiách. Oficiálne dotknuté strany v tom čase ešte o rozhodnutí súdu informované neboli. Únik informácií nie je v poriadku ani podľa Korčoka.

21:26 Korčok by odmietol Pavla Gašpara ako šéfa SIS. "Je neprijateľný, z toho dôvodu, že ste obišli normálny proces ale inštalovali ste do funkcie," povedal Korčok. Podľa Korčoka je to na úkor vonkajšej aj vnútornej bezpečnosti. Na otázku, či by za ministra menoval Rudolfa Huliaka priamo neodpovedal. "Budem rešpektovať nominácie, ale budem ako prezident posudzovať, či tá ktorá nominácia spĺňa nároky," povedal. 

21:18 Na prezidentský palác bolo podľa Korčoka útočené posledných 10 rokov. Pellegrinimu vytkol, že bol pri tom ticho. "Verejne som sa vyjadril, že sa nepatrí na prezidentku útočiť," povedal Pellegrini. Pellegrini tiež poukázal na to, že od začiatku tejto vlády sa ešte ani raz nestretli v prezidentskom paláci na úrovni troch najvyšších ústavných činiteľov. 

21:14 Korčok sa ohradzuje voči vyvolávaniu konfliktov. Rovnováha je to, čo Slovensko potrebuje. Na Slovensku je stagnácia a úpadok. Mladí ľudia lámu palicu nad SK a nevracajú sa preto, čo robí ministerka kultúry

21:11 Pellegrini : Opozícia organizuje protesty, pretože sa nevie zmieriť s výsledkami volieb.

21:05 Pellegrini: Prezidentka sa obrátila ľuďom chrbtom pri referende. Pri DCA zmluve podpísala obratom.

21:03 Moderátor Michal Kovačič pripomenul Korčokovi, že slúžil viacerým premiérom. "Slúžil som Slovensku," tvrdí Korčok. Tiež pripomenul Korčokov postoj v kauze "Evka", ktorá sa týkala predraženého slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Korčok sa v čase prepuknutia kauzy 

21:03 Korčok neustále útočí na Pellegriniho

21:03 Debata sa venuje už niekoľko minút postoju oboch kandidátov na konflikt na Ukrajine. Spojenci sa podľa Korčoka boja na stretnutiach hovoriť "veci", lebo sa boja, že ich Slovensko posunie do Ruska. Pellegrini tvrdí, že chce zastaviť zabíjanie na Ukrajine. Slovákov nazval mierumilovným národom. 

20:57 Pellegrini: Viac ako 83% Slovákov si praje mier na Ukrajine. NEPOŠLEM vojakov na Ukrajinu. Korčok kontruje, že ľudia už zabudli, ako konflikt vznikol. Rusko je agresor, UA sa bráni. Ukrajina nemôže prísť o územie.

20:52 Pellegrini povedal, že Slovensko pomohlo Ukrajine, koľko sa dalo a viac sa ani nedá. 

20:48 Korčok: "Bránime aliančné územie" (pred kým?)

20:47 Korčok Pellegrinimu: Slováci spálili mosty smerom k Českej republike. Pellegrini kontruje mierom a nevidí dôvod na kritiku zo strany ČR.  Podľa Ivana Korčoka sa vraj Slovensko neudáva dobrým smerom. Súčasná vláda podľa neho koncentruje moc do svojich rúk. Podľa jeho slov začína dochádzať ku pokusu o ovládnutiu RTVS.

Prvá otázka : Prečo ste odmietali duel pán Pellegrini?

20:41 Pellegrini Korčokovi: Načo by sme sa 20x stretávali, čo by sme si aj povedali. Zároveň pripomenul, že s Korčokom sa odmieta strenúť v diskusii Denníka N, kde si diváci MUSIA KUPOVAŤ lístky!

20:35 Do TV Markíza dorazili Ivan Korčok i Peter Pellegrini. Čaká ich prvý spoločný predvolebný duel.

 

Korčok opakovane kritizoval Pellegriniho za to, že s ním nebol ešte v žiadnej diskusii, v ktorej by každý z nich jasne predstavil verejnosti svoje postoje v zásadných otázkach. Poukazoval na to, že po prvý raz v histórii priamej voľby prezidenta zažívame situáciu, že líder volieb sa až doposiaľ ani raz nestretol v debate so svojimi protikandidátmi.

Pellegrini povedal, že diskusie so svojím najsilnejším konkurentom sa nebojí. Dodal, že počas víkendov absolvuje aj ako predseda parlamentu veľa diskusných relácií. Zdôraznil, že je pracovne vyťažený, pretože má množstvo povinností doma aj v zahraničí.

Peter Pellegrini ponúka pokoj, stabilitu, mier, suverenitu a tvorivú komunikáciu na politickej scéne
Peter Pellegrini (HLAS – SD) sa vyjadril jasne. Jeho najväčší sok to ale stále nechápe. Politika a filozofia sociálno-demokratického kandidáta nie je založená na teórii rovnováhy, ako to tvrdí Korčok, ktorý chce iba vytvárať politické rozkoly. Ide... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.