Uhrík vyzýva Danka a Kotlebu: JE NA ČASE UROBIŤ TOTO (VIDEO)
16 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec a predseda hnutia Republika vysvetlil, prečo jeho hnutie nepostavilo do boja o prezidentský post svojho kandidáta. Nechcú totiž trieštiť sily a hlasy pronárodne orientovaných voličov. Do prezidentských volieb nám ostáva rovný týždeň a podľa Uhríka je najvyšší čas, aby Marián Kotleba (ĽSNS) a Andrej Danko (SNS) zvážili požiadať svojich voličov o podporu silnejšieho kandidáta. Uhrík vo videu tiež prezradil, koho bude voliť on.

Uhrík poznamenáva, že on sám bude v prvom kole prezidentských volieb voliť Štefana Harabina. Práve preto Republika podľa neho svojho kandidáta nepostavila a práve pri tejto príležitosti Uhrík vyzval Danka a Kotlebu, ktorí sa tiež hlásia k národnému princípu, aby sa vzdali v prospech kandidáta, ktorý má šancu dostať sa do druhého kola. Uhrík tiež pripomína praktickú stránku toho, prečo by sa Danko s Kotlebom už mali vzdať. Štefanovi Harabinovi veľkú šancu na druhé kolo dávajú aj tipujúci v stávkových kanceláriách, pravda sa však ukáže už o týždeň.

O ďalšiu Čaputovú nestoja

„Viete, prečo sme v republike aj nepostavili straníckeho kandidáta na prezidenta? Lebo nechceme trieštiť sily, lebo nechceme ďalšiu čaputovú pozrite. Ja sa priznám, že súkromne budem v prvom kole voliť doktora Harabina,“začína svoje video Milan Uhrík osobnou preferenciou. Nie je to oficiálny kandidát Republiky, no je to podľa neho jediný vlastenecký kandidát so šancou dostať sa do druhého kola.

Preto nasledovná výzva

„Taktiež vyzývam všetkých tých jedno až dvojpercentných kandidátov ako Danko a Kotleba, aby sa už konečne vzdali v Harabinov prospech. Voľby sú už o týždeň a nechápem na čo s tým vzdávaním sa čaká. Zase polovica ľudí nestihne zaregistrovať, že ich meno na hlasovom lístku je už potom neplatné,“ obáva sa Uhrík.

Zlú skúsenosť už máme

„Už minulé prezidentské voľby to kvôli tomuto triešteniu vlasteneckých síl dopadlo zle. Aj kvôli tomu je tu dnes prezidentka Čaputová a ak to trieštenie nejaký beznádejný kandidát zopakuje aj teraz, tak to zrejme už robí naschvál a nejde mu o Slovensko, ale len o svoju popularitu.  A o svoje ego,“ myslí si predseda Republiky.

Oni sa ega vzdali

Uhrík pripomína, že Republika pre dobro veci kandidáta na prezidenta nepostavili. Naopak, ich prioritou sú eurovoľby.

„Zamakali sme a zjednotili sme národné sily, vďaka čomu sme dali dokopy silnú euro kandidátku, ktorá dokáže Slovensku pomôcť. Teraz je čas, aby urobili správnu vec aj ostatní prezidentskí kandidáti, pri ktorých je zrejmé, že sa do druhého kola nedostanú,“ uzatvára Uhrík.

Čo si myslia tipujúci

Asi pre nikoho nie je tajomstvom, že víťazstvo jednotlivých kandidátov môže vďaka stávkovým kanceláriám priniesť aj finančnú výhru. V jej vidine mnohí Slováci na svojich kandidátov stavili nemalé peniaze.

Na výhru Štefana Harabina Slováci stavili 269 438 eur, čo je najviac spomedzi všetkých kandidátov (45 percent). Na víťazstvo Petra Pellegriniho Slováci stavili 197 625 eur (33 percent) a na Ivana Korčoka 122 190 eur (20 percent).

V prípade ostatných kandidátov je súhrnná suma stávok minimálna: Igor Matovič (6 633 eur), Ján Kubiš (2 969 eur), Andrej Danko (2 665 eur) a Marian Kotleba (653 eur).

Štefan Harabin: Korčok selektuje novinárov ako diktátor
Rozhovor s bývalým predsedom Najvyššieho súdu a kandidátom na prezidenta Štefanom Harabinom o jeho diskusiách v médiách hlavného prúdu, o Korčokovi, ktorý selektuje novinárov a uteká pred otázkami alternatívnych novinárov, o predsedovi Ústavného... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik