Ministerstvo vnútra prebral Matúš Šutaj Eštok v katastrofálnom stave (VIDEO)
17 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Spravovať Ministerstvo vnútra je pre Matúša Šutaja Eštoka Danajským darom. Rezort, ktorý musí spravovať dostal do rúk v katastrofálnom stave. Dôkazom sú aj tisícky chýbajúcich ochrancov zákona.

„Stav, ktorý sme prebrali nie je dobrý...“ priznáva hlbokú vodu, do ktorej ho hodila realita spáchaná bývalou vládnou triádou. „Momentálne policajný zbor postráda tritisíc policajtov. Bol zdecimovaný aj za posledné štvorročné obdobie. Vieme veľmi dobre, že počas pandémie, keď sa tu riadil štát prostredníctvom nezmyselných facebookových statusov a aj od policajtov sa chceli nezmyselné veci, keď mali strážiť hranice okresov, buzerovať ľudí, s prepáčením s modrým papierikom... Veľká časť policajtov si povedala, že im to nestojí za to. Radšej odchádzajú...,“ skonštatoval Matúš Šutaj Eštok.

Občania boli znechutení správaním polície, ktorá bola k svojim aktivitám donútená vládou

„Oni boli tí, oni museli byť tí, ktorí dodržiavali, či máte rúško pod nosom alebo nad nosom. Lebo niekto vymyslel nezmyselné pravidlá a potom ich museli policajti vynucovať, pretože sú tu na to, aby sa dodržiavali zákony,“ ozrejmil minister vnútra často negatívne vnímanie činnosti príslušníkov polície z minulosti.

„Aj toto sa udialo. Dlhodobo sa nerobilo nič s ich platovými podmienkami, s materiálno technickým zabezpečením...“ uviedol Matúš Šutaj Eštok. Dokazuje to aj fakt, že si nedávno musela naša polícia zapožičať na výcvik vrtuľník z Českej republiky.

„Pán Hamran liešil luxusný vozový park. Pán Mikulec? Neviem vôbec, čo na ministerstve robil... Výsledky po ňom nie sú žiadne... No ja sa nesťažujem, ja som tu na to, aby som tie problémy riešil,“ vyjadril sa však s odhodlaním minister vnútra.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik