ČESKOM OTRIASA ŠKANDÁL! BRUTÁLNY čin POLICAJTA!
14 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Českom otriasa škandál! Incident, ktorá sa stal v Prahe na Nádražnej ulici poukazuje na brutálny počin policajta a jeho partnerky. Blesk aktuálne zverejnil video z incidentu.

Nezneužijem služobné postavenie, neohrozím dobrú povesť zboru – hovorí jedna z regulí policajného sľubu. Napriek tomu opitý policajt v slávnostnej uniforme, za asistencie jeho partnerky (tiež policajtky) brutálne znehybnil 19-ročnú dievčinu. Incident sa mal stať v Prahe na Nádražnej ulici. 

Video obsahuje zábery z incidentu, kde na verejnosti opitý policajný párik napadol dievčinu.

Nenechali sa rušiť ani „divákmi“, ktorí ich vyzývali, aby s tým prestali.

Záber končí príchodom hliadky.

Dievčinu neskôr s ľahkými zraneniami odviezli do nemocnice a proti policajnému páriku, ktorému namerali vysoké promile alkoholu v krvi sa začalo trestné stíhanie. K takémuto správaniu sa pri prijímaní do zboru policajt určite nezaviazal...

Ako zo zlého akčného filmu

„Môžeš ju pustiť...!? Nechaj ju tak! Veď má len devätnásť,“kričia svedkovia na nepríčetného a namol opitého muža v uniforme.

„V mene zákona, je mi to úplne jedno! V mene zákona! Narovnaj tie nohy... V mene zákona! Nech narovná tie nohy!“ vrieska a pokúša sa prikľaknúť nešťastnicu chúliacu sa do klbka a kryjúcu si hlavu. Na obeti navyše ešte jednou nohou kľačí žena, tiež údajne policajtka a jeho priateľka.

„Ako v mene zákona? Si kretén! Nechaj ju tak,“ kričia naňho svedkovia šialenej scény.

Opitý policajt náhle vstane, brutálne ju schmatne za vlasy a strašným spôsobom ju hodí do vozovky, kde si na ňu celou váhou kľakol.

Prizerajúci sa pôvodne zdráhali zasiahnuť proti policajtovi a jeho uniforme, no v tomto momente sa jej snažili pomôcť a zúrivca od nej odtiahnuť. Márne. Strážca zákona sa päsťou ohnal aj po nich, keď sa uhli, pokúsil sa vyštartovať aj na nich. 

Vtedy sa na mieste objavuje policajné auto a vystupuje z neho hliadka. 

Znovu sa vo videu ozýva: „Polícia, v mene zákona...“

„Láska, láska! Kľakni si na ňu,“ kričal na priateľku, ktorá mu celý čas pomáhala. Tá sa k obeti vrhla a držala ju na zemi. Zatiaľ čo sa jej milý, hliadku si vôbec nevšímajúc, pustil za ľuďmi stojacimi mimo záber. Vzápätí video končí.

POZOR! Poľskí poľnohospodári v piatok zablokujú hraničný priechod Chyžné - Trstená
Protestujúci poľskí poľnohospodári v piatok (15. 3.) zablokujú hraničný priechod Chyžné - Trstená. Upozornila na to vo štvrtok žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Dodala, že protest poľských poľnohospodárov proti... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Prišla pre ňu sanitka

„Na miesto sme dorazili po druhej hodine rannej. Ošetrili sme jednu ženu s ľahším poranením a odviezli ju do nemocnice,“povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Agresor mal kolegom pri teste na alkohol nadýchať 2,6 promile, jeho priateľka 1,6 promile.

Šialený incident sa odohral pred klubom na Nádražnej ulici, do ktorého sa agresívny policajt vydal po policajnom plese už údajne riadne podgurážený. Na sebe mal stále slávnostnú uniformu a podľa svedkov mal hosťom vo vnútri vulgárne nadávať.

„Osobne som pri incidente nebol, ale z toho, čo viem, tak sa ten chlap nepohodol s nejakými dievčatami. Potom ich vraj pár vonku zmlátil. Celé sa to rieši, spolupracujeme s políciou ,“ uviedol Aleš Zima, manažér baru, pred ktorým sa incident odohral.

GIBS: Zaoberáme sa potýčkou

Incident vyšetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS, obdoba slovenského Úradu inšpekčnej služby, pozn. red.), na detaily ich však skúpa.

„Môžem potvrdiť, že sa zaoberáme potýčkou, ktorá sa stala 17. februára v ulici Nádražní. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“odpovedala Blesku na otázky hovorkyňa GIBS Ivana Nguyenová. Podľa informácií Blesku bolo už proti agresorovi začaté trestné konanie.

Služobný sľub Polície Českej republiky

„Sľubujem na svoju česť a svedomie, že pri výkone služby budem nestranný a budem dôsledne dodržiavať právne a služobné predpisy, plniť rozkazy svojich nadriadených a nikdy nezneužijem svoje služobné postavenie. Budem sa vždy a všade správať tak, aby som svojim konaním neohrozil dobrú povesť bezpečnostného zboru. Služobné povinnosti budem plniť riadne a svedomito a nebudem váhať pri ochrane záujmov Českej republiky nasadiť aj vlastný život,“ znie policajný sľub, ktorý opitý policajný párik rozhodne nedodržal.

Verbálny útok na Andreja Danka! "Ty si d.b.l!" Skríkol ktosi...(VIDEO)
Tlačová beseda (TB), ktorú zorganizovalo ministerstvo kultúry k RTVS sa zvrhla. Počas nej došlo k verbálnemu útoku na Andreja Danka, predsedu SNS, ktorý na vykrikujúceho okamžite reagoval. Ten podľa dostupných informácií nebol novinár a na TB... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik