SMER - SSD zatĺkol ďalší klinec do rakvy mimovládnych organizácií
13 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Juraj Gedra (SMER – SSD) prišiel s potešujúcou správou. Dnes sa koalícii podarilo pokoriť ďalšiu métu v boji proti politickým mimovládnym organizáciám. Týmto je jeden z cieľov, ktorí si dal vládny kabinet strán SMER – SSD, HLAS – SD A SNS naplnený.

„Po tom čo sme prebudovali celý odbor strategickej komunikácie na úrade vlády, dnes vláda SR schválila koncepciu strategickej komunikácie Slovenskej republiky ako kľúčový dokument pre všetky ministerstvá. Som veľmi rád, že naprieč ministerstvami rýchlo vznikla zhoda na tomto spoločnom dokumente, ktorý pripravovali ľudia, experti v kapacitách štátu a nepotrebovali sme žiadne brožúrky od  politických mimovládok typu Globsec“, skonštatoval s úľavou Juraj Gedra.

Komunikácia štátu bude odteraz postavená na hodnotách a smerovaní zakotvenom v Ústave Slovenskej republiky, zákonoch Slovenskej republiky, s dôrazom na článok 26. Ústavy, ktorý garantuje slobodu slova a právo na informácie. Záujmy politických mimovládok, ktoré si komunikáciu štátu v minulosti sprivatizovali nebudú mať miesto.

Koalícia zastávala tento postoj dlhšiu dobu, hoci mal aj veľa nepriateľov

„Náš postoj je v tejto oblasti dlhodobo jasný. Strategické veci si má štát držať vo vlastných rukách a nikdy ich nepustiť a práve preto bola moja základná požiadavka pri tvorbe tohto dokumentu, že nesmie obsahovať pojem mimovládna organizácia,“ vyjadril sa Juraj Gedra rezolútne.

„To sa podarilo a som rád, že tento dokument bol jednotne vládou Slovenskej republiky podporený. Skončilo sa obdobie pretláčania jedného jediného povinne správneho názoru v réžii štátu a utláčanie a dehonestovanie iného názoru. V najbližšom období sa strategická komunikácia na úrade vlády okrem svojej agendy zameria  hlavne na rešpekt a toleranciu k inému názoru, pretože len to je cesta ako zmierňovať napätie v spoločnosti, nie cenzúra ale vzájomný rešpekt. Nenávidieť sa len pre iný názor, napríklad na vojnu na Ukrajine alebo očkovanie, je úplne zbytočné a ako spoločnosť nás nikdy nikam neposunie, skôr naopak,“ dodal Gedra na záver svojho vyjadrenia.

Šimkovičová objasňuje: PRE TOTO VREŠTIA AKTIVISTI! (VIDEO)
Už jeden z prvých krokov ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) rozzúril mimovládne organizácie. Šlo vtedy o presun peňazí z dotačného programu, ktorý mal rozvíjať a podporovať mediálnu výchovu a boj proti dezinformáciám na opravu... Čítať ďalej
06 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik