Ivan Korčok, chameleón slovenskej politiky, neovláda pravidlá diplomacie
13 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Voľby sa neodvratne blížia. No europoslanec generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) má dojem, že skutočná prezidentská kampaň nie je práve najvýraznejšia. To, čo ho upútalo najviac, je nemá póza, prázdna symbolika jedného z kandidátov na post prezidenta, ktorý ak sa nezmôže na konkrétne vyjadrenia, použije „marketingový ťah“ priamo šokujúcich rozmerov.

Generál Viktorín nemusí veľmi pripomínať, kto je tvorcom tohto úbohého nápadu. Progresívno-liberálna podržtaška Ivan Korčok. Jeho „plamenné vyjadrovanie“ plné udrkotaných prejavov postrádajúcich čo len náznak skutočného sebavedomia oplýva euroterminológiou. Odpozoroval ju z lavíc Európskeho parlamentu, kde ho viac zaujalo, čo všetko potrebuje Ukrajina a čo všetko je schopný urobiť on, ako nový prezident Slovenskej republiky pre tohto priepastného požierača peňazí.

Ivan Korčok tvrdí, že je jeho názor pevný. Asi ako vždy...

Politický chameleón si stojí za svojim názorom a pevnou chrbticou. Kto ho sleduje už dlhšie, vie, že sa v jeho prípade dá hovoriť o čomkoľvek inom, iba nie o pevných názoroch. Fakt, že ho zaujíma viac Ukrajina, ako záujmy našej krajiny naznačujú, že hoci má silné dioptrie, nie je mu vôbec jasné, kde sa nachádza.

„Nevenoval sa Slovensku, jeho problémom, ani jeho občanom. Len Ukrajina a dokola to isté. Nespomínal žiadne návrhy pre domácu politiku, neponúkol ani jeden postoj, ktorý by smeroval k zlepšeniu pomerov na Slovensku, nedefinoval svoju rolu v sústave ústavných orgánov. Nič. Riešil iba Ukrajinu,“ bilancuje výkony Korčoka Viktorín. „Napadlo mi, veď dobre, nech má v sebe proukrajinskú energiu – aj ta majú voľby, môže kandidovať tam...“

Čo je dôležité pre Slovensko je irelevantné pre Korčoka

„Občania Slovenska nepotrebujú dvadsaťštyri hodín denne počúvať vojnu podporujúce tézy o Ukrajine a pritom denne cítia, že treba zabrať tu, doma, na Slovensku. Potrebujú a chcú vedieť, čo nová hlava štátu urobí pre nich, pre ich lepší život, pre kvalitnejšiu budúcnosť...“ vysvetľuje skutočnú situáciu Jozef Viktorín.

Pôsobenie Ivana Korčoka bolo vždy iba kariérnym poskakovaním naprieč celým spektrom. Jozef Viktorín mu preto odporúča skôr zmeniť symbol kandidatúry. Nech ním nie sú okuliare, ale jemu tak blízky plaz, chameleón. A čo je podľa Jozefa Viktorína schopný urobiť Ivan Korčok v ich skutočný prospech? Nič, čo by stálo za reč.

Jedna otázka pre Ivana Korčoka
Politik a exminister školstva Juraj Draxler má v kontexte udalostí na Ukrajine na prezidentského kandidáta Ivana Korčoka len jednu otázku. Tá s jeho kandidatúrou zdanlivo vôbec nesúvisí, no podľa Draxlera si treba uvedomiť, že prezident je zároveň... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

„Ivan Korčok svojou minulosťou a svojimi dnešnými postojmi dokazuje, že jediné čo od neho môžu Slováci a Slovenky čakať je, že v ťažkých chvíľach ich s gráciou zradí. Na počkanie a bez mihnutia oka,“ konštatuje Jozef Viktorín.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik