Hlas ľudu: Lucia píše milým malým “smradľavým cigánom” z vagóna
13 | 03 | 2024 I Mária Škultétyová

Už sme si zvykli, že europoslankyňa pouráža politikov z opačného tábora. Zvykli sme si, že uráža zaostalých a negramotných Slovákov, ktorí chodia do kostola a ktorí aj slovo p**a napíšu s ypsilonom. Lucia už pourážala kadekoho. Ak si ale myslíte, že ona je naozaj zlá, nie je to celkom tak.

Vie byť aj dobrá, vie sa zastať tých, čo sa im ubližuje. Tentoraz malých cigáňov, ktorí sa v ceste za kultúrou vo vlaku stretli s rasizmom. Narazili na  nenávisť slovenských  tetiek s bielymi slovanskými bunkami. Ibaže Lucka sa nám pri písaní tak rozvášnila, že pri obhajobe jednej rasy do krvi  pourážala tú druhú. Bolo by hriechom, keby nespomenula Fica, Blahu,  Mazureka. Ale zabudla pripomenúť, že aj takéto milé malé deti alebo ich otcovia a strýcovia pre pár korún dokážu zabiť človeka. Ona si pre svoje emotívne texty vyberá iba to, čo sa jej hodí.

Veď posúďte.

Milé deti, milí malí “smradľaví cigáni” z vagóna,

zrážka s blbcom býva natoľko náročná, že je ťažké ju prežiť bez ujmy. Vy ste sa zrazili s celým vozňom slovenských rasistov a následky môžu byť katastrofálne. Cestovali ste za kultúrou, do vydavateľstva, kde sa pôvabné slová vpletené do príbehov viažu do kníh. Z povznášajúceho sveta fantázie vás stiahli do reality tetky, ktorých biele slovanské bunky sa cítili byť ponížené vašou prítomnosťou. Prítomnosťou „špinavých a smradľavých cigánov“.

Hľadali ste cestu von. Z osady, zo zimy, zo špiny, z hladu, smädu, zo života bez budúcnosti. Chceli ste nájsť nádej. Nádej mať raz svoje človečie miesto na zemi. Postavenie, ktoré aj vám zabezpečí, že keď vám bude zima, zakúrite si, keď budete chcieť čítať, zapnete si lampu, keď sa budete chcieť umyť, pripravíte si teplý kúpeľ a keď pôjdete nakupovať do obchodu, nebude vás špehovať SBSkár ako zlodeja. Chceli ste mať šancu byť niekým. Nie len niečím..

Narazili ste na tuposť. Na transport bielych ľudí, ktorí nepostrehli, že o tom, kto môže cestovať vlakom, rozhoduje cestovný lístok a nie farba pleti. Predkovia tých bielych tetiek velebili Tisa a vháňali vašich predkov ako dobytok do vlakov do Osvienčima. Manželia tých bielych tetiek hajlovali spolu s Mazurekom, spievali s Ďuricom, modlili sa s otcom Kuffom a spoločne nenávideli cigánov a teplých. Deti tých bielych tetiek sali nenávisť z ich bielych prsníkov už od malička a tak sa netreba čudovať, keď niekde na Zámockej zastrelia homosexuála alebo dobijú Cigána. A samotné biele tetky tľapkajú rúčkami a rozďavujú ústa plné štátnych zubov do rehotu, keď im Fico a Blaha na MDŽ rozprávajú mizogýnne vtipy o domácom násilí, o nadradených mužoch a ich submisívnych ženách. Povedzte, nemali tie tetky v lone červený karafiát? V modlitebnej knižke fotku Fica? Alebo Che Guevarru?

Keď vám nadávali do špinavých a smradľavých cigánov, celý vlak ružovolícich Slovákov a Sloveniek stíchol. Som si istá, že v pekle sú špeciálne miesta vyhradené pre zbabelcov z mlčiacej väčšiny, ktorí sa len prizerajú, mlčia a čakajú ako to dopadne.

Milé deti, stali ste sa súčasťou klasického boja Dobra a Zla votkaného do príbehov v knihách, ktoré ste v ten deň držali v rukách. Môžem vás ubezpečiť, že stojíte na správnej strane barikády a že ste kladnými hrdinami, ktorým všetci držíme palce. Nenechajte si zobrať vašu nádej, vašu bojovnosť a vašu odhodlanosť ľuďmi, uväznenými vo vlastnej malosti. Tí rasisti z vlaku budú už navždy otrokmi vlastnej nenávisti. Vy môžete byť KÝM len chcete.

Veľa šťastia na ceste von.

LĎN

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: SASKA má nový hrob, matku s dieťaťom
Najnovšie sólo na ňom tancuje Janka Bittó Cigániková. Rada by sa pretancovala až do Bruselu. Už nežiali za obeťami spred Teplárne. Ani za Jankom a Martinou tentoraz nenarieka. Najnovšie smúti za matkou s dieťaťom v náručí. Ich život vyhasol pod... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik