Markíza mierne mení kurz... A progresívci spustili NEPRÍČETNÝ BOJOVÝ POKRIK!
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

TV Markíza po voľbách mierne mení kurz. Vymenili šéfa spravodajstva, zástupcom akcionára sa stal Vladimír Mužík, ktorý pracoval v Babišovej MAFRA Slovakia, informuje na sociálnej sieti komentátor a novinár Dag Daniš. A progresívne médiá spustili nepríčetný bojový pokrik.

Šéfredaktor českého týždenníka Respekt Erik Tabery dokonca hovorí o "ohrození demokracie na Slovensku".

"Osud slovenskej demokracie je vraj v rukách českého vlastníka Markízy. Aktivisti z Dennika N a Tabery preháňajú, zúria, strašia starými tupými leporelami o boji Dobra so Zlom. Ani sa im nečudujem," píše Daniš.

Daniš je totiž presvedčený, že Markíza nerobila nestrannú a nezaujatú žurnalistiku, ako jej káže zákon a licencia. "Robila politický aktivizmus - tvrdo jednostranný, manipulatívny, kampaňový. A robila ho tak dobre, že sa do nej zamilovali progresívci. Ich rivali ju zas neznášajú," pripomína novinár.

Demokracia - to sú oni a ich médiá

"Keď progresívcom hrozí, že prídu o Markízu, strašia koncom demokracie. Lebo veď demokracia, to sú oni a ich médiá. "Logicky". "

"Nie, demokraciu neohrozujú tí, ktorí chcú krotiť zabehanú politickú nadprácu televízie v prospech PS. Demokraciu ohrozujú mediálni aktivisti, ktorí dostali úlohu likvidovať víťaza voleb. Aby uvoľnil priestor pre tú "správnu stranu", ktorá by bola bez mediálneho dopingu politickým invalidom. Navždy," uzavrel Daniš.

Rezort kultúry predložil návrh zákona o telerozhlase, riaditeľa má voliť rada
Ministerstvo kultúry (MK) SR predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia Rozhlas a televízia Slovenska by sa nemala formálne rozdeliť. Generálneho riaditeľa by... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Berú im aj RTVS!

Paniku medzi slniečkármi vyvolalo aj to, že Ministerstvo kultúry (MK) SR predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Pritom súčasná inštitúcia Rozhlas a televízia Slovenska by sa nemala formálne rozdeliť a generálneho riaditeľa by mala voliť sedemčlenná rada zložená z troch nominantov ministra a štyroch zvolených v parlamente.

No ani to sa im vôbec nepáči a ozývajú sa hlasy ako: "Zrodila sa hviezda. RTVS končí, na znásilnené mediálne nebo vychádza STaR - Slovenská televízia a rozhlas!", alebo "Koniec slobody médií o 3,2,1…"

 

Nuž, my môžeme len skonštatovať, že konečne sa niečo deje. Také jednostranne zamerané, spolitizované, aktivistické médiá, ktoré neustále podsúvajú divákom, poslucháčom a čitateľom svoju jedinú pravdu sme tu ešte nemali! Poslednou kvapkou snáď bol príspevok v nedeľňajšom (10. 3.) večernom spravodajstve RTVS o odovzdávaní českých filmových cien Český lev. Ani podľa Rady nebol férový a môže byť chápaný i ako politická manipulácia.

Členovia Rady RTVS to na pondelkovom rokovaní vyslovili v súvislosti s odvysielaným príspevkom, ktorého autori z prehovoru oceneného režiséra Petra Bebjaka použili len jeho vyjadrenia obsahujúce spoločensko-politický odkaz.

Viac v článku:

Rada skritizovala spracovanie príspevku z odovzdávania cien Českého leva
Príspevok v nedeľňajšom (10. 3.) večernom spravodajstve RTVS o odovzdávaní českých filmových cien Český lev nebol férový a môže byť chápaný i ako politická manipulácia. Členovia Rady RTVS to na pondelkovom rokovaní vyslovili v súvislosti s... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

RTVS aj s jej ružovučkým logom sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas

"Verím, že získa riaditeľa čo neprešiel osobným bankrotom, bude mať moderátorov, čo nie sú politici Progresívneho Slovenska a vlastnú tvorbu televízia už nebude robiť cez externé kamarátske firmy," skonštatoval minister Taraba na sociálnej sieti.

"RTVS je roky paródiou vyváženosti a objektívnosti. Som rád, že ministerstvo kultúry v pondelok predložilo do pripomienkového konania zákon, ktorý Slovensku dá verejnoprávnu televíziu, kde sa nebudú hanbiť pustiť štátnu hymnu a národný program nebude vytláčaný na okraj. Progresívne Slovensko si bude musieť svoju televíziu už platiť z vlastných príspevkov a nie daní občanov," uzavrel Taraba.

O novom zákone o Slovenskej televízii a rozhlase sa má hlasovať na rokovaní vlády do konca marca.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik