Šutaj Eštok: NEDAJME SA PREHLASOVAŤ!
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

To je odkaz Hlasu do júnových eurovolieb. Ak chceme zachovať hrdé a suverénne Slovensko v Európskej únii, nedajme sa prehlasovať tými, ktorí snívajú o diktáte Bruselu či federálnej Európe, ale ani tými, ktorí nás chcú z Únie vyhnať. Upozorňuje na to na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

HLAS chce v Európskom parlamente riešiť skutočné problémy Slovenska a Európy. Nepolitikárčiť, nezneužívať európsku pôdu na domácu politiku a nikdy, naozaj nikdy neísť priamo proti národnoštátnym záujmom Slovenskej republiky, ako to dnes robia liberáli, prízvukuje minister.

Jedným zo skutočných problémov a mimoriadne vážnou témou je dnes podľa Eštoka otázka potravinovej sebestačnosti tak Slovenska, ako aj celej Európy. Nie nadarmo vo všetkých štátoch protestujú farmári a búria sa proti dovozu lacných a nekvalitných potravín z tretích krajín. "Ak niekto na Slovensku tejto téme rozumie – a nielen z kníh, ale najmä z vlastnej tvrdej a dlhoročnej poľnohospodárskej skúsenosti – je to náš nitriansky župan Braňo Becík, ktorý HLAS do eurovolieb povedie."

Zdroj: Facebook (Branislav Becík) | Branislav Becík

Ďalšou kľúčovou otázkou je, či Európska únia bude spoločenstvom so silnými sociálnymi hodnotami, alebo v nej prevládne pravicový individualizmus, ktorý vyhovuje najmä bohatým. "Preto je dvojkou na kandidátke HLASu skutočný expert na sociálnu problematiku, štátny tajomník ministerstva práce Braňo Ondruš."

Zdroj: FB/Braňo Ondruš

A do tretice – jedným z najväčších slovenských problémov sú obrovské rozdiely medzi jednotlivými regiónmi. Potrebujeme dostať európske peniaze tam, kde sú najdôležitejšie – priamo do slovenských obcí, miest a žúp. "A tak vedúcu trojicu našich kandidátov na europoslancov uzatvára dlhoročný primátor Kežmarku a poslanec parlamentu Ján Ferenčák," dopĺňa hlasák.

Ján Ferenčák, foto: FB/Mesto Košice

Zaujímavé mená však podľa ministra nájdete aj na ďalších miestach a hovoria o prioritách HLASu v oblasti vzdelávania či európskej perspektívy pre mladých ľudí. "Dôležité je, že kandidátka HLASu nie je žiaden fejk – nenájdete na nej ľudí, u ktorých je úplne zrejmé, že majú byť len volavkami pre voličov, ale v skutočnosti nikdy do Európskeho parlamentu nenastúpia."

"Našich kandidátov aj náš program ešte predstavíme, ale stále bude platiť – ak chceme Európu podľa našich predstáv, nenechajme sa prehlasovať a príďme voliť. Mimochodom, tento slogan bude aktuálny nielen v eurovoľbách, ale aj o niečo skôr," vyzýva Eštok k účasti na voľbách prezidenta i do europarlamentu v závere.

Markíza mierne mení kurz... A progresívci spustili NEPRÍČETNÝ BOJOVÝ POKRIK!
TV Markíza po voľbách mierne mení kurz. Vymenili šéfa spravodajstva, zástupcom akcionára sa stal Vladimír Mužík, ktorý pracoval v Babišovej MAFRA Slovakia, informuje na sociálnej sieti komentátor a novinár Dag Daniš. A progresívne médiá spustili... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik