Litovský "obor" hrozí Rusku
11 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis povedal, že teraz je ten správny čas na diskusiu o vyslaní západných vojakov na Ukrajinu, píše Ouest France.

Komentoval tak vyhlásenie francúzskeho lídra Emmanuela Macrona, ktorý vyzval Západ, aby bol "opatrný" na pozadí ukrajinského konfliktu.

"Začínam hovoriť, že rušíme červené čiary, ktoré sme si sami stanovili," povedal Landsbergis.

Podľa neho "nekonečné debaty" bez rozhodnutia oslabujú Európu. Dodal, že západné krajiny strávili až deväť mesiacov diskusiou o potrebe vyriešiť otázku dodávok munície do Kyjeva.

Landsbergis tiež schválil iniciatívu Českej republiky nakúpiť 800 tisíc nábojov z tretích krajín a prepraviť ich na Ukrajinu.

Macron predtým povedal, že nemožno vylúčiť možnosť vyslania západných vojakov na Ukrajinu. Neskôr bolo oznámené, že francúzsky prezident svoje vyhlásenie opravil.

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil aktívne pokusy Francúzska o vytvorenie koalície tých, ktorí sú pripravení vyslať vojakov na Ukrajinu, za priamu líniu eskalácie napätia.

ŠOKUJÚCE slová šéfa poľskej diplomacie: Vojaci NATO už sú na Ukrajine
Niektoré krajiny NATO už vyslali vojakov na Ukrajinu, povedal poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v nedeľu na diskusii pri príležitosti 25. výročia vstupu krajiny do NATO, píše maďarský portál Index. "Vojaci NATO sú už na... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik