Podpredseda parlamentu: Strašná hanba TOTO! KTO TO JE TEN ŠIMEČKA? – PÝTA SA ČESKÁ OPOZÍCIA (VIDEO)
10 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Neviem sa prestať smiať – pozrite si, čo povedal Andrej Babiš na adresu toho nášho tajtrlíka z PS-ka. Vyzýva podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) na sociálnej sieti. Podľa neho si Šimečku pražská "kavárna" zvesila z klinca a zavolala do Prahy ako malého chlapca. Ako svojho ratlíka.

Na pomoc k svojmu hysterickému útoku na Slovensko si vzala Fialova vláda Šimečku

"Aspoň sa jasne ukázalo, že všetko, čo robí česká pravicová koalícia, bolo dopredu skoordinované. Fiala slovenského politika využil na svoj nepochopiteľný protislovenský marketing – toto sa v dejinách ešte nestalo, aby bol opozičný politik takto využitý na útoky proti vlastnému štátu," upozorňuje smerák.

Blaha hovorí, že väčšina českého národa má Šimečku za úplného šaška. Andrej Babiš je najpopulárnejší český politik. A ten sa priamo v českom parlamente schuti zasmial – že kto je to Šimečka? Bruselský agent.

"Aj zvyšok českej politickej scény nakladá mimoriadne nepopulárnej pravicovej koalícii, že ohrozuje bratské slovensko-české vzťahy. Ako vždy sa nás zastali prezident Miloš Zeman, europoslankyňa Katka Konečná a množstvo českých intelektuálov," hovorí kandidát na europoslanca.

FIALA SI POHRKÚTAL SO ŠIMEČKOM. Ten to ale zlizol od Čechov na Facebooku! (FOTO)
Čo sa od stredy prihodilo? Vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom sú vraj na výbornej úrovni. Uviedol to český premiér Petr Fiala v piatok po stretnutí s predsedom opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Tým Fiala... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Podľa Blahu sa ešte nikdy nestalo, že by iný štát zasahoval do vnútorných záležitostí svojho suseda a legitímnu demokratickú vládu chcel nútiť, aby zmenila názor, ktorý zastáva väčšina Slovákov. "Teraz je úplne jedno, o aký spor ide. To je už z princípu od cudzej vlády niečo nepredstaviteľné – je to útok na demokraciu a suverenitu."

Strašná hanba

"A namiesto toho, aby Šimečka, Čaputová a Korčok zatiahli ručnú brzdu a vyhlásili, že bez ohľadu na to, že nenávidia vládu Roberta Fica, nenechajú iné vlády kopať do národnej suverenity, tak oni sa k Fialovi pridajú a vytlieskávajú ho. Ako nejaká piata kolóna. Nielenže jasne ukázali, že sú za vojnu, kým my chceme mier, oni ešte aj prispievajú k likvidácii slovensko-českých vzťahov. Strašná hanba," prízvukuje Blaha.

"Dovoľte poďakovať našim českým bratom za to, že za nami stoja – ako potvrdil Andrej Babiš, premiér Fiala je vo svojej protislovenskej rétorike kompletne izolovaný. Vlastným národom. A malá otázočka na Šimečku. Človeče, aký je to pocit, keď si za tvoje judášstvo na smiech už aj v zahraničí?" - uzavrel Blaha svoj status.

Osobnosti Česka reagujú na rozhodnutie Fialovej vlády: Slováci a Slovensko sú srdcovka...
"Toto nie je detské pieskovisko, kde sa môžete uraziť a odísť. Toto je diplomacia. Jednajte...," nabáda Fialovu vládu bývalý premiér Babiša v súvislosti s krízou česko-slovenských vzťahov. "Nemáte mandát na zrušenie česko-slovenských konzultácií,... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik