ŠKANDÁL! Dekan fakulty ukradol vzácny obraz. Výhovorkám neuveríte (VIDEO)
09 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Košice sa bavia na zaujímavom prípade. Dekan tamojšej Fakulty umení TU KE si v jednej z kaviarní jednoducho zobral vzácny obraz. Pri jeho počine ho zachytila aj bezpečnostná kamera, informuje portál Regióny Zoznam. Šlo o obraz maliarky Herty Viktorín Ondruškovej, ktorý má vysokú hodnotu. Je takmer neuveriteľné, akú výhovorku uviedol.

Dekan Fakulty umení Tibor Uhrín si pri odchode z kaviarne vzal so sebou aj vzácne umelecké dielom. Po internete a aj medzi študentmi kolovalo video, ktoré zverejnili majitelia kaviarne. Dekana mnohí spoznali a ten obraz už aktuálne majiteľom kaviarne vrátil. 

Majitelia stiahli trestné oznámenie a aj video.

Dekan jedno vysvetlenie podal na polícii, celkom iné však neskôr v stanovisku...

Návšteva kaviarne skončila krádežou

Košická kaviareň Muse sa v pondelok (4. marca) stala slávnou. Video, ktoré bolo zachytené v jej priestore zachytáva muža, ktorý zvesil zo steny vzácny obraz a odišiel s ním. Tým mužom bol dekan Fakulty umení Tibor Uhrín a podľa majiteľov si obraz odniesol pod tričkom alebo v taške. Na videu ho spoznalo viacero ľudí, ktorých kontaktoval aj prodekan, aby počkali a nerobili z toho problém.

J. Hrabko: Česká vláda zasiahla do predvolebnej situácie na Slovensku
Rozhodnutie českej vlády tesne pred konaním prvého kola slovenských prezidentských volieb odložiť česko-slovenské medzivládne konzultácie hodnotí publicista Juraj Hrabko ako zasiahnutie do predvolebnej situácie na Slovensku. Povedal to v TASR... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Obraz vrátil, škandál ostal

Majiteľom kaviarne je Roland Gedeon, s ktorým sa dekan Uhrín stretol na polícii ešte v pondelok večer. Obraz vrátil, ospravedlnil sa a tak Gedeon trestné oznámenie a video zo sociálnych sietí stiahol. No škandál už bol vonku a šíril sa aj medzi študentmi.

Nešlo o reálnu krádež

V stanovisku dekana Uhrína stojí, že šlo o improvizované predstavenie a nie reálnu krádež, majiteľovi však hovoril o stávke. Roland Gedeon pritom tvrdí, že o ničom nevedel, a nič nebolo vopred dohodnuté. 

Majiteľom sa to nepáči

„Tým, že vraj to bol nejaký happening, nás postavil do pozície, že sme si to nejako zinscenovali a že to bola hra. Pritom to s hrou nemalo nič spoločné. Ani sme ho nevolali, ani nepoznali. Cítime sa tým dotknutí a nepáči sa nám to. Nech si nevymýšľa veci, ktoré sa nestali,“ uviedol Gedeon.

Na podvod zneužili meno známeho zabávača. Naletieť môže každý
Hoci bol hviezdou hlavne 90-tych rokov minulého storočia, Ibrahim Maiga je na Slovensku ešte stále pojem. Svedčí o tom nie len počet sledujúcich, ktorých má zo Slovenska na svojej fanstránke na Facebooku, ale aj jedna veľká nepríjemnosť, s ktorou... Čítať ďalej
06 | 03 | 2024 | Eka Balašková

On netušil...

Dekanovi Uhrínovi do reči veľmi nebolo. Obraz je dielom maliarky Herty Viktorín Ondruškovej a majitelia jeho tvrdeniu o happening-u neveria, pretože sa pohybuje v umeleckej sfére a podľa ich slov musel povedomie o tom, o aké dielo sa jedná.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni