Po požiari v UNLP zadržala jednu osobu, preveruje súvis s udalosťou
07 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Polícia po požiari v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) zadržala jednu osobu a v súčasnosti preveruje, či môže mať súvis s touto udalosťou. Košická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia umožní," uviedla. Aktuálne polícia na mieste udalosti vykonáva prvotné a neodkladné úkony a zisťuje bližšie okolnosti aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.

Oznámenie o požiari a zadymení priestorov na oddelení nemocnice prijala polícia vo štvrtok o 1.30 h. "Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky, ktoré poskytli súčinnosť príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pri evakuácii osôb zo zadymených priestorov," informovala polícia.

Požiar v UNLP so silným zadymením vypukol zhruba hodinu po polnoci na I. psychiatrickej klinike, ktorá sa nachádza na štvrtom poschodí nemocnice na Triede SNP. Uhasiť sa ho podarilo skoro ráno. Z monobloku evakuovali 404 zo 766 ľudí. Podľa hasičov sa pri požiari v dôsledku nadýchania splodín zranilo deväť ľudí, výšku priamej škody predbežne určili na 100.000 eur. UNLP a ministerstvo zdravotníctva informovali, že situácia je pod kontrolou.

V prípade štvrtkového požiaru v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia

"V ranných hodinách polícia zadržala osobu podozrivú z tohto skutku a momentálne sú s osobou vykonávané potrebné procesné úkony," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku požiaru, rozsah zranení a výška materiálnej škody sú predmetom vyšetrovania. "Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie a podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," dodala hovorkyňa.       

MIMORIADNE! V Košiciach horela nemocnica UNLP! Objekt museli evakuovať
"HORÍ KOŠICKÁ UNIVERZITNÁ NEMOCNICA, CELÝ OBJEKT EVAKUOVALI," informoval na sociálnej sieti portál Plus 7 dní. Požiar mal podľa svedkov vypuknúť približne o druhej hodine ráno. Žiadne bližšie informácie o požiari doposiaľ nie sú známe. Podľa... Čítať ďalej
07 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik