Belousovová: Krikľúňom na Slovensku nikdy nezáležalo
07 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Koncom minulého týždňa sa minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár (Smer-SSD) v tureckej Antalyi stretol s ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom. Spustila sa voči nemu vlna kritiky z radov opozície a lži zo strany jedného z červených denníkov. A svoje polienko do ohňa pridala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Anna Belousovová na sociálnej sieti konštatuje, že opozícia – prozápadní „slovenskí“ politici stratili predstavu o obhajobe slovenských záujmov. Belousovová pochybuje, že vôbec vedia, čo je svojprávne správanie.

Juraj Blanár vyvrátil klamstvo Denníka N, pričom zdôraznil, že Slovensko musí potvrdiť svoju suverénnu zahraničnú politiku. Anna Belousovová s údivom konštatuje, že krikľúňom na Slovensku nikdy nezáležalo a sú len dobre zaplatené bábky. Na sociálnej sieti vysvetlila, za akých okolností sa Blanár s Lavrovom dostal a prečo tam Erdogan pozval aj ich. Lenže to by museli aj kritici pochopiť, že EÚ pácha pod taktovkou USA ekonomickú samovraždu.

Jediný z EÚ?

Denník N na margo Blanárovej účasti na fóre v Antalyi skonštatoval, že z ministrov členských štátov EÚ tam bol jediný. Ozval sa aj sám Blanár – okrem seba napočítal troch ministrov zahraničia a jedného prezidenta členského štátu EÚ.

„A aj keby som bol sám z EÚ na takomto diplomatickom fóre, ako klame Denník N, moje rozhodnutie sa zúčastniť by bolo nemenné, lebo potvrdzuje našu suverénnu zahraničnú politiku,“ doplnil Blanár.

Denník N zase raz klame, tvrdí Blanár
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SSD) prichytil Denník N pri klamstve. V článku totiž bývalý mainstreamový denník uviedol nepravdivú informáciu o tom, že Blanár bol jediným ministrom EÚ na samite v Turecku. Minister zahraničia na... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Zapredané, nesvojprávne figúrky

„Oni nie sú schopní vôbec samostatne uvažovať. Ako naprogramovaní opakujú naučené frázy o smerovaní Slovenska na Západ, o transatlantickej spolupráci, hodnotách atď. Všetko sú to bláboly nesvojprávnych figúrok, ktorým na Slovensko nikdy nezáležalo a dokázali by ho predať za svoje vlastné výhody,“konštatuje Belousovová na margo krikľúňov z opozície a s ňou spriaznenej tlače.

Nevedia a nechcú

„Inak by si museli všimnúť, že Blanár bol na Diplomatickom fóre v Antalyi, ktoré organizuje turecký prezident Erdogan a ministerstvo zahraničných vecí Turecka.  Pritom Turecko je členskou krajinou NATO a usiluje o vstup do EÚ. Lavrov do Antalye neprišiel ako samozvanec. Pozval ho Erdogan - prezident členského štátu NATO. Erdogan asi na rozdiel od našej opozície vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou nepovažuje za svoju vojnu a chce mať dobré vzťahy s Ruskom,“ približuje Belousovová.

Americkí oddanci

„To len naši nesvojprávni opoziční politici sú tak oddaní USA, že by najradšej vymazali Rusko z máp sveta. Ale každý človek so zdravým rozumom veľmi dobre vie, že sa to nikdy nepodarí. Rusko je jedna šestina sveta. Veľmi dobre to vie aj tých 4 700 účastníkov Diplomatického fóra zo 148 krajín sveta. To len Európa si na pokyn USA doslova adoptovala vojnu na Ukrajine a platí účty dnes už aj za Ameriku,“nepáči sa političke, podľa ktorej zvyšok sveta v úžase hľadí na našu vlastnú sebalikvidáciu.

„Slovensko musí začať hovoriť za seba a nenechávať hovoriť za nás druhých, alebo sa slepo podriaďovať záujmom iných,“ uzavrela Belousovová.

Pred 180 rokmi vznikol text hymnickej piesne Nad Tatrou sa blýska
Autorstvo textu sa pripisuje študentovi lýcea, básnikovi a spisovateľovi Jankovi Matúškovi. Text napísal na melódiu slovenskej ľudovej piesne Kopala studienku. Keď Ľudovítovi Štúrovi zakázali prednášať na Evanjelickom lýceu v Bratislave, rozhodla... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik