Pre foto s Austinom odzbrojil krajinu (VIDEO)
04 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Jaroslav Naď podľa štátneho tajomníka ministerstva obrany Igora Melichera (Smer-SSD) doslova zlyhal na celej čiare. Melicher hovorí, že kvôli jednej fotke s ministrom obrany USA Austinom Naď odzbrojil celý štát. Práve kvôli tomu zlyhaniu ho „vyháňajú“ už aj Česi, hovorí Melicher vo videu na Facebooku.

Už aj v Česku je Naď otvorene kritizovaný za rozpad obranyschopnosti Slovenska. Nemáme lietadlá a Čechov desí, že Naď ich vedie rovnakým smerom, ako dopadlo Slovensko.

„Obávam sa, že pani Černochová si vzala za svojho poradcu pána Jaroslava Naďa zo Slovenska, ktorý, ako vieme, nesie zodpovednosť za to, že slovenský obranný potenciál sa takmer rozpadol – dnes nemajú ani lietadlá, tak tam lietame. Nechápem, ako niekto, kto doslova takto zbankrotoval ako minister obrany, ako niekto taký ako minister... Desí ma, že pán Naď nás vedie rovnakým smerom ako Slovensko," kritizoval Zaorálek bývalého ministra obrany SR.

ČESI PÍŠU: Skrachovanec zo Slovenska (Naď) radí Čechom
Na Slovensku rezonujú slová bývalého ministra zahraničných vecí a lídra kandidátnej listiny SOCDEM a budúcich kandidátov do Európskeho parlamentu Ľubomíra Zaorálka na adresu bývalého ministra obrany SR Jaroslava Naďa, ktorý je od novembra minulého... Čítať ďalej
03 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Melicher pripomína, že „samozvaný expert“ Naď na Ukrajinu daroval systém PVO S-300, ale aj komplet letku MIG-ov.

„A to všetko v čase, keď bola vláda v demisii, takže na vykonávanie zásadných rozhodnutí v zahraničnej politike nemala právo a minister Naď nemal za dané systémy žiadnu porovnateľnú a trvalú náhradu,“konštatuje Melicher s tým, že niet pochýb o zásadnom bezpečnostnom ohrození SR. Naď sa podľa Melichera odvolával na analýzu. Tú odmietol sprístupniť a ombudsman Dobrovodský tiež skonštatoval porušenie zákona. V skutočnosti však nešlo o analýzu, len o akýsi dokument bez podpisov.

„Jaro Naď proste sprosto klamal. Tak, ako vždy,“zhodnotil Melicher. Ten, keď nastúpil na ministerstvo, sa na danú analýzu informoval a zistil, že žiadna odborná analýza v tejto dôležitej veci skrátka neexistuje.

„Dokument, ktorým mával na tlačovke, mu napísal jeho podriadený, ako jeho osobný názor. Bez zaradenia, či registratórneho čísla,“ dopĺňa štátny tajomník s tým, že odovzdanie MIG-ov nemalo žiadnu oporu v zákone, ani v odbornej oblasti.

Babišov kohút Silver má odpor k ukrajinskému obiliu (VIDEO)
Andrej Babiš vo videu na sociálnych sieťach predstavil kohúta menom Silver. Kohút má zjavne odpor k ukrajinskému obiliu. "Žerie len české," vysvetlil Babiš. Ukrajinské obilie označil za kontaminované obilie, ktoré ničí domáce aj európske... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Dušan Janek

„Ten človek bez hanby ohrozil bezpečnosť Slovenska len aby si mohol urobiť fotku s americkým ministrom obrany Austinom,“ dopĺňa Melicher.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik