Podpredseda parlamentu odkazuje slniečkárom: Držte ústa!
03 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Pajáci a celé opozičné divadlo brble do ohlúpnutia. Idú si oči vyplakať. Ako si len mohol minister zahraničných veci Juraj Blanár (SMER - SSD) dovoliť stretnutie so Sergejom Lavrovom? Veď nemal od nich povolenie! Nehoráznosť! 

O avizovanom stretnutí s ministrom zahraničných vecí Ruska Sergejom Lavorvom sa hovorilo na vedení Smeru a všetci boli nadšení, že sa už čoskoro udeje. Je to obrovské gesto nielen čo sa politickej sféry týka, ale je to aj prejav priateľstva k slovanskému národu. A práve medzi slovanské národy patrí tak Rusko ako i Slovensko.

„Smejem sa od ucha k uchu,“ reaguje na hysterické záchvaty opozície Blaha. „Progresívci už vrieskajú, že ide o „dejinný zvrat“ v našej zahraničnej politike. Nuž, áno. Predtým, počas Čaputovej, Korčoka a Naďa tu zahraničná politika fungovala, akoby sme boli pobočka amerického Pentagonu. Kolónia. Vazali,“ determinoval cenu Slovenska v minulosti voči imperialistickým Spojeným štátom americkým.

„Slovo mier bolo zakázané a jediné, čo pravičiari robili, bolo, že posielali zbrane na Ukrajinu - až na Slovensku neostalo nič a dnes nemáme ani protivzdušný systém, ktorý by bránil naše atómové elektrárne. Šialené...,“ neodpoustil si Blaha tvrdé slová. „My sme prišli naozaj s dejinným zvratom – namiesto vojny podporujeme mier, namiesto nenávisti dialóg, namiesto podhadzovania sebavedomie a suverenitu,“ dodáva slovenský Che Guevara fakt, ktorý nie je liberálom pochuti.

Slovensko rešpektuje Rusko ako veľmoc. Ale kontakty voči nemu zachová v intenciách mieru a porozumenia

Blaha nepopiera, že je Rusko veľmoc. Slovensko to rešpektuje, či už z jednej alebo druhej strany ako skutočnosť. Sergej Lavrov je však z pohľadu ostrieľaného Blahu ...“Pán diplomat, ktorému slniečkari nesiahajú ani po členky.“

Snahu o dosiahnutie mieru deklarovala strana Smer – SSD aj v Ružomberku, kde im plná sála ľudí tlieskala po tom, ako jej funkcionári vyhlásili, že Slovensko chce mier a že Robert Fico je jediný štátnik, ktorý má odvahu na plné ústa povedať, že odmietame poslať našich vojakov na Ukrajinu.

„Šimečka by Macronovi sľúbil celú našu armádu a ešte by aj vyhlásil všeobecnú mobilizáciu – len aby ho Macron pohladil po jeho šišatej hlave,“ nebojí sa drgnúť si do syna przniteľa Slovákov Ľuboš Blaha. „Šimečka, už sa spamätaj, ty dejinný zvrat, ok? Načo tam vlastne dávam tú čiarku...,“ vyjadril sa Blaha posmešne na predsedu PS, Michala Šimečku.

Blaha zdôraznil najdôležitejšiu myšlienku týkajúcu sa vzťahov Slovenska s Ruskom: „Slovensko nechce vojnu s Ruskom, už to konečne všetci pochopte! A k stretnutiu so Sergejom Lavorvom nášmu ministrovi srdečne gratulujeme,“ dodal vo svojom statuse na sieti Telegram Blaha.

BLANÁR SA STRETOL S LAVROVOM, Čaputová OKAMŽITE reagovala!
Ministri zahraničných vecí Ruska a Slovenska sa stretli pri vzájomnej diskusii ohľadne témy, týkajúcej sa vojny na Ukrajine na Diplomatickom fóre v Antalyi. Moskovská diplomacia prostredníctvom Sergeja Lavrova – Ministra zahraničných vecí Ruska... Čítať ďalej
03 | 03 | 2024 | Dušan Janek
?session=true

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik