Ideológ Miroslav Žiak si zostrojil ružovú budúcnosť Ukrajiny
25 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Miroslav Žiak, ex-poslanec za stranu Sloboda a Solidarita sa nezdržal kritiky na adresu premiéra Roberta Fica, keď ho nazval cynickým monštrom. Tento „potravinársky inžinier“, bojujúci za práva šmelinárskeho „národa“ zaútočil na premiéra kvôli tomu, že je podľa neho nohsledom Ruska a preto, že sa otvorene vyjadril, že sa Rusko, ako jadrová veľmoc s najsilnejšou nukleárnu výbavou sa vôbec nedá poraziť. Pravda bolí. Žiaka evidentne. Preto je vždy vhodné takéhoto „žiaka“ vyškoliť.

Pán Žiak, člen strany SaS, ktorá označila podporu seniorov za trestný čin, čím prejavila svoje antihumánne zmýšľanie hovorí o cynizme. Robí si posmešky z krajiny, ktorá rozumne vycúvala z vojnového konfliktu v Afganistane, pretože si jej armáda uvedomila, že protipartizánsky boj sa vyhrať nedá, ak na strane odboja stojí celý národ. A národ Afganistanu je určite patriotistickejším, než umelo vytvorený národ Ukrajiny, ktorý po miliónoch opúšťa svoju krajinu, lebo im očividne záleží na živote tak, ako záležalo na živote ruským vojakom počas konfliktu v Afganistane.

Ruskí vojaci situáciu v Afganistane pochopili. Stratégia NATO však vyzerá inak.

Ruskí vojaci pochopili, že nebudú bojovať proti národu, ktorý sa zomkol a ktorému na sebe záležalo. S úctou voči tomuto národu a jeho filozofii preto odišli a nechali ho na pokoji. Keď však Američania prepadli Afganistan a potrebovali na to zámienku pseudoterorizmu, likvidovali jeho obyvateľstvo tak, ako to zvyknú urobiť všade, kam prídu. Práve tak zrovnali so zemou Líbyu, okupujú časť Sýrie, obrátili na popol a prach i Irak. Zbytočné je snáď spomínať Vietnam, kde zomrelo tým najobludnejším spôsobom 2 000 000 civilistov. V samotnom Afganistane zakázali slobodné voľby, keď pri volebné urny postavili amerických vojakov.

Je preto adekvátne spomínať Čečensko? Čečenci masakrovali obyvateľstvo po stovkách, ruská armáda prišla do tejto krajiny urobiť poriadok. Nezabíjali obyvateľstvo na verejných priestoroch ako boli divadlá či kiná.

Žiak sa teda ukázal ako žiak, ktorý sa ešte historicky dostatočne nevyškolil a v oblasti dejepisu má pár poriadnych dier. A nielen v oblasti dejepisu, ale i práva. Prirovnáva Roberta Fica ku klérofašistickým politikom. Asi to prehnal s alternatívnymi produktami, nahradzujúcimi THC, o ktorého povolení spotreby tak veľmi a často jeho spolupartajníci snívali.

FB/Miroslav Žiak | Miroslav Žiak

Miroslav Žiak podlieha ilúziám, nie nepodobným konfabuláciám Zelenského

Žiak si vytvára ilúzie o tom, že Ruská federácia čoskoro podľahne skomierajúcej armáde Ukrajiny, ktorá by sa najradšej každú chvíľu vzdala, iba sa bojí, že v takomto prípade by pochodila ešte horšie, než ak by sa stala zajatcami ruskej armády. Zelenskyj, zúfalý narkoman a psychotik by ich po záchvate paranoje vyvolanom dlhodobou konzumáciou amfetamínov dal okamžite popraviť.

Generál Šandor: Ukrajina prehrala...
Obrovská strata územia, odchod 10 miliónov ľudí a tretina hospodárstva v troskách. Ukrajina, ktorá dva roky odolávala ruskému náporu, prehráva. Podľa bezpečnostného experta a bývalého šéfa vojenskej rozviedky Andora Šandora neexistuje iný termín.... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Bývalý poslanec saskárov blúzni niečo o úspešných sankciách voči Rusku, ktoré nie je závislé ani na krajinách Európskej únie, ktorá si práve týmito sankciami podrezáva pomyselne žily. Straty na životoch ruskej armády, hoc nie malé, však nehovoria nič o tom, že by jeho národ mal akékoľvek sklony vzdať sa. To však Žiak vo svojom opojení, nie je schopný pochopiť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik