BEŇOVÁ ŠOKUJE: Dokumenty EK určené vláde PUTUJÚ NAJSKÔR Progresívnemu Slovensku! Ako je to možné?
23 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Plačkovia, brýzgajúci na vlastnú krajinu! Monika Beňová sa vo svojom statuse na sociálnej sieti vyjadrila k vystúpeniu europoslancov za stranu Progresívne Slovensko i k vystúpeniu členky hnutia Meet Your Mep Moniky Hohlmeirovej. Tá mala vždy averziu voči strane SMER – SSD a predovšetkým k jej predsedovi Robertovi Ficovi. Počas obdobia, keď bol vo vládnej koalícii medzi rokmi 2016-2020 ho osočovala prostredníctvom rôznych lží a arogantných výrokov.

Na štvrtkovom zasadnutí Europarlamentu nebol žiaden dôvod na rokovanie o situácii na Slovensku. Nebolo porušené žiadne pravidlo zákona a v téme trestno-právnej legislatívy prebiehali rokovania medzi Európskou komisiou a Vládou SR.

Monika Beňová chcela vo svojom vystúpení uviesť viaceré fakty, no nie politické, ale iba informácie Súdnej rady či stanovisko Generálnej prokuratúry. Hovorila o neochote bývalej koalície zohľadniť pri príprave Plánu obnovy odborné stanoviská a o absencii diskusie s opozíciou, nakoľko implementácia Plánu obnovy je v kompetencii súčasnej vlády. Po jej upozornenia a citáciách jej však predsedajúca odobrala slovo.

„Ako jediná som prezentovala názor súčasnej vlády. Naopak, za súčasnú opozíciu a najmä liberálov dostali slovo traja zúčastnení. A to napríklad Vladimír Bilčík ani členom výboru nie je. Vypočula som si „úvodné slovo“ spravodajcu Jozefa Mihála, ktorý do svoje prezentácie zamotal takmer všetky naratívy Progresívneho Slovenska. Vypočula som si Michala Wiezika a ešte troch poslancov reprezentujúcich politické skupiny. No najmä som si vypočula stanovisko zástupkýň Európskej komisie, z ktorých ani jedna nenaznačovala žiadnu katastrofu. Naopak, zopakovali, že vláda aktívne komunikuje a že mnohé z návrhov Európskej komisie boli zapracované. Že návrh o oznamovateľoch bol stiahnutý z rokovania a že vláda odborne spolupracuje na vyriešení otázok zo strany Európskej komisie.

Europoslankyňa Beňová sfúkla PS a vyzýva politikov, aby ich najväčším záujmom bol úspech Slovenska
Monika Beňová (SMER - SSD) zreferovala najnovšie dianie z Európskeho parlamentu. Budú ju vypočúvať ohľadom situácie na Slovensku v súvislosti so zmenami v trestnoprávnej legislatíve. Neuveríte kto bude spravodajcom. Jozef Mihál, ktorý nastúpil do... Čítať ďalej
22 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Následne, po odobratí slova predsedajúcej, pričom Monike Beňovej vypla mikrofón, poďakovaní Komisii za spoluprácu sa do diskusie prihlásil práve Vladimír Bilčík. Jeho neobjektívna kritika voči čomukoľvek, čo robí súčasná koalícia je už Beňovej dobre známa. Predsedajúca po odchode Moniky Beňovej mala poznámky, ktoré jej v rámci zmysle rokovacieho poriadku neprináležia. Monika Beňová to však zobrala so stoickým pokojom, vzhľadom na to, že neprofesionalita predsedajúcej jej už je dobre známa.

Hysterikom z Progresívneho Slovenska však venovala Monika Beňová pár srdečne mienených slov

„Na rozdiel od vás, ja sa netrasiem a nestojím spotená so zvesenou hlavou pred poslancami z Nemecka, ani odinakiaľ. Nepovažujem ich za ničím výnimočnejších, dôležitejších či skúsenejších ako som ja. Ak vy áno, tak skúste pozbierať aspoň zvyšky dôstojnosti a prestaňte sa triasť a poklonkovať iným. Ani od jedného z vás v celej tej hodinovej debate nezaznela otázka, ako môžete Slovensku pomôcť. Jediné čo vás zaujíma, vrátane ľudí ako Lídia Vašákova, vaši poslanci v EP, predseda Kancelárie EK Vladimír Šucha a plejáda rôznych úradníkov a “analytikov”, je ako čo najviac skomplikovať Slovenskú situáciu. Podsúvate EK a EP na rôznych úrovniach klamstvá s jediným cieľom, aby EK pozastavila finančné zdroje z finančných nástrojov EÚ. To je aj jediné, čo vás včera zaujímalo," hovorí Beňová.

repro foto z videa / Facebook Smer-SSD | Monika Beňová sa Lipšica nebojí

Dokumenty, ktoré by mali smerovať k vláde, dostávajú najprv poslanci za PS

Monika Beňová informovala svčera EK aj o tom, že listy EK sa skôr ako k príslušným ministerstvám dostávajú k strane PS, čo je v rozpore s pravidlami. Že PS zneužíva zamestnancov európskych, ale aj slovenských inštitúcii a podsúva im dezinformácie len aby zmarilo úsilie Vlády SR o konštruktívny dialóg.

„Áno, budem o tom informovať pravidelne a budem aj uvádzať mená konkrétnych ľudí, aby ľudia u nás na Slovensku vedeli, čo ste vy za “kvalitných odborníkov”. Plačkovia, brýzgajúci na vlastnú krajinu. A je mi úplne jedno, čo si o tom bude myslieť nemecká či akákoľvek iná poslankyňa alebo poslanec. Ja obhajujem moju krajinu. Robila som to vždy a budem to robiť aj teraz,“ dodala Monika Beňová.

Brusel robí všetko preto, aby naše poľnohospodárstvo ľahlo popolom. Prednejšia je im Ukrajina
Župan Nitrianskeho kraja, poslanec NR SR za stranu Hlas – SD má rovnaký názor ako slovenský poľnohospodári, farmári a potravinári. Rovnaký názor, ako obyčajný, priemerný občan Slovenska so zdravým sedliackym rozumom. Vie, že slovenskí... Čítať ďalej
23 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik