Kollárov pozdrav Korčokovi č. 3 (VIDEO)
21 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Zoroslav Kollár sa Ivanovi Korčokovi – kandidátovi na prezidentský post prihovára už po tretí raz. Kým sa však dostal ku samotnému Korčokovi venoval sa toho, ako sa počas 20-teho storočia začala miešať politika do športu. A to aj napriek tomu, že sa hovorí, že politika do športu nepatrí. Mieša ju tam aj oslovovaný prezidentský kandidát.

Kollár vo videu Pozdrav Ivanovi Korčokovi č. 3 konštatuje, že progresívne heslá sú možno pekné, ale farizejské. Minimálne voči športovcom. Pripomína, že Korčok sa nikdy nevyhranil voči zákazu našim športovcom reprezentovať na OH v Los Angeles. Dnes sa však veľmi jasne vyhraňuje voči Slovákom z KHL, ktorí podľa neho nemajú čo reprezentovať Slovensko. Kollár teda konštatuje návrat totality. Kým kedysi to bola totalita sovietska, dnes prichádza spoza oplotenia istej ambasády. Kollár vo videu prezradil, čo si o slovenských športovcoch myslia v Nemecku, vysvetlil Petrovi Pellegrinimu, čo Slovensko skutočne potrebuje a na úplný záver odkázal jednu vetu aj sudcom.

Pekné heslá

Aj Kollár si všíma, že Korčok to na voličov skúša peknými heslami.

„Spolupráca, skúsenosť, služba vlasti. Už mi tam chýba iba sluha národa,“ ironizuje Kollár. Kým Pellegrini sa vo svojej kampani drží toho nemiešania politiky do športu, Korčok hovorí, že Slováci hrajúci v KHL nemajú právo reprezentovať SR. Tu Kollár pripomína, že v Starovekom Grécku počas Olympiád stíchli zbrane, no v 20-tom storočí bolo niekoľko olympiád, kde sa športovci trestali za účasť ich krajiny vo vojenskom konflikte. Politikov názory športovcov nezaujímali ani vtedy rovnako, ako ich nezaujímajú ani teraz. Nebyť politiky, mohli aj naši športovci, ako Gery, Kratochvílová, Bugár či Fibingerová a mnohí ďalší, urobiť zaujímavú kariéru aj cez OH v Los Angeles, lenže zasiahol ZSSR.

SNS apeluje na zdravý rozum: Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku
Keď bojuje rozum s prozápadnou propagandou! Veríme, že hokejoví tréneri nepodľahnú politickému tlaku a v reprezentácii budeme mať aj reprezentantov z KHL, apeluje SNS na zdravý rozum. Slovenská národná strana navrhne na parlamentnej úrovni... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Ako to robia veľmoci

Kollár vysvetľuje, že v USA či v Nemecku to fungovalo na zámienke na vojnový konflikt imitáciou vlastného napadnutia. ZSSR, neskôr Rusko používajú diplomatickejšiu formu – pozvanie utláčanej strany (výraz Biľakov pozývací list asi pozná každý). Kollár konštatuje, že občan si nakoniec názor vždy urobí. Prečo sú do toho zaťahovaní športovci?

Korčok ako farizej

Na margo Korčokovho výroku o tom, že slovenskí hokejisti hrajúci v KHL nemajú reprezentovať Slovensko, sa Kollár pýta, či Korčok nie je tak trochu farizej. Pripomína mu časy, keď bol sám aktívnym športovcom.

„V roku 1983 boli prvé Majstrovstvá sveta v atletike. Česko-Slovensko bolo jednou z najúspešnejších krajín sveta – bolo štvrtou najúspešnejšou krajinou v medailovej bilancii,“ pripomína Kollár s tým, že naši športovci boli vynikajúco pripravení na OH do Los Angeles, no nemohli tam ísť.

Facebook | Guliarka Helena Fibingerová
Lebo...

„Lebo bol obrovský tlak zo strany ZSSR. Nikoho nezaujímali ľudské osudy, športové ambície, ani obraz krajiny,“ spomína Kollár a spomína aj na sklamanie väčšiny občanov ČSSR. Zdá sa mu však, že história sa opakuje. Bez ohľadu na názor verejnosti a samotných športovcov chce niekto povedať direktívne „NIE“.

Tabák odkazuje Šatanovi: PREBERTE SA! CHCEME VYJADRENIE
Do štartu majstrovstiev sveta v hokeji v Prahe a Ostrave zostávajú menej ako tri mesiace! Romana Tabák si nezvykne dávať servítku pred ústa a neotáľa s vyjadreniami. Na rozdiel od mnohých našich politikov sa vie ozvať a to poriadne hlasno. Rovnako... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vracia sa nám totalita

Zoroslav Kollár teda konštatuje, že sa nám vracia totalita. Tentokrát nie červená – socialistická, ale dúhová.

„Športom to začína. Skončí to tým, že budeme všetci nosiť monitorovacie zariadenie? Pán Korčok, vám sa takéto zasahovanie politikov do športu v roku 1984 páčilo? Súhlasili ste s ním?,“ pýta sa Kollár prezidentského kandidáta.

Ale veď on cestoval...

„Takže. Domnelý spolupracovník ŠtB nechce pripustiť, aby slovenskí hokejisti z KHL hrali na majstrovstvách sveta. Je to ten istý človek, ktorý chodil hrávať volejbal do Talianska za socializmu. Áno. Je to ten istý človek, ktorý zabudol, alebo skôr mu bolo ľahostajné, ako sa ničili životy športovcov kvôli politike,“ sumarizuje Kollár a dodáva, že domnelý spolupracovník ŠtB o sebe týmto stanoviskom hovorí viac, ako by chcel. Korčok sa nikdy nevyjadril k nezmyselnosti rozhodnutia „zhora“ pred 40-timi rokmi, dnes však robí to isté.

Ničí osudy hokejistov z KHL

„Asi je to v súlade s tými vašimi heslami. Na ceste, ktorá spája Slovensko... Nezaujíma vás, že 70 percent Slovákov s vašim názorom nesúhlasí,“prihovára sa Korčokovi Kollár s tým, že prezidentský kandidát ich spája v ďalšom volebnom hesle – slušne, ale rázne.

1984 – nik sa neodvážil vzdorovať tlaku ZSSR a naši športovci na OH do Los Angeles nešli.

2024 – je príliš veľký tlak USA?

„Je umenie vďaka spolupráci s ŠtB hrať volejbal v zahraničí – slušne a rázne. A je asi aj umenie ničiť životy chlapcov v KHL... slušne a rázne, podľa pokynov z ambasády USA,“ dodáva takmer na záver Kollár s tým, že kariéra ŠtB-áka ukončená kariérou slovenského prezidenta.

OSTRÝ Peter Pellegrini adresuje výzvu Slovenskému zväzu ľadového hokeja (VIDEO)
Peter Pellegrini sa vo svojom príhovore opäť dotkol nezmyselnej kauzy so slovenským hokejovým brankárom Júliusa Hudáčka. Ten bol v Čechách pranierovaný za to, že hral v KHL – Ruskej hokejovej lige. Českí hokejoví funkcionári ho doslova vyštvali do... Čítať ďalej
13 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Umenie diplomacie, alebo hyenizmus?

„Vyberte si. Čo si máme myslieť o človeku, ktorý v predklone voči USA zapredá slovenských hokejistov, nevinných chlapcov, zatiaľ čo hlavný podporovateľ Ukrajiny – USA, umožnia v NHL hrať viac, ako 50-tim ruským hokejistom. Nuž biznis je biznis,“ konštatuje Kollár a ponúka aj ich zoznam. Záberom na hokejový štadión skandujúci meno „Hudáček“ ukazuje, čo si nemeckí fanúšikovia myslia o slovenských hokejistoch z KHL. Hodnotia ich športové výkony. Nie politiku.

Zdroj foto: FB/Ivan Korčok

„Zapredali ste a odsúdili slovenských hokejistov. Komu plánujete ublížiť na budúci týždeň, pán Korčok?,“ pýta sa Kollár. Ak by ho niekto chcel obviniť z nadržiavania Petrovi Pellegrinimu, Kollárovi sa nepáčia ani tie jeho heslá. Slovensko podľa Kollára nepotrebuje pokoj, lebo v takých časoch spí.

Na úplný záver pár odkazov

„Slovensko potrebuje revolúciu. Nie takú krvavú, na námestiach, ani občiansku vojnu. Slovensko potrebuje zobudiť a začať budovať vlastnú krajinu. Ukázať svetu vlastné sebavedomie a hrdosť. Nie pokoj,“ odkázal Kollár Korčokovmu najväčšiemu rivalovi.

Na záver zaznel aj odkaz pre sudcov ŠTS, Najvyššieho, či Ústavného súdu, ktorí nerešpektujú judikatúru musia byť disciplinárne potrestaní a „zoblečení z talára“.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik