J. K. Rowlingová ostro kritizovala trans aktivistov
21 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Spisovateľka J. K. Rowlingová v utorok v dlhom príspevku na X kritizovala radikálnych trans aktivistov, pričom si vzala na mušku najmä tých, ktorí dovolili, aby sa biologické ženy používali ako "rekvizity" na ospravedlnenie sexuálnych delikventov s transidentitou.

"Rozhorčenie trans aktivistov, ktoré tu nastane vždy, keď sa podelím o svoje presvedčenie, že uväznené ženy by nemali byť používané ako validačné nástroje alebo emocionálna podpora pre trans identifikovaných mužských sexuálnych delikventov, je rovnako zjavné ako predvídateľné," uviedla Rowlingová.

Rowlingová ďalej uviedla, že obhajoba takýchto predátorov - mužov s transidentifikáciou, ktorí sa dožadujú ubytovania v ženských väzniciach napriek záznamom, ktoré ukazujú, že sú pre ženy nebezpeční - bola spoločným úsilím zabrániť rozpadu ochrany, ktorá je k dispozícii, keď sa muži s transidentifikáciou dožadujú prístupu do iných ženských priestorov.

Uväznenie násilníkov s inou "transidentifikáciou" je absurdné, nebezpečné a je nástrojom lží.

"Takíto aktivisti si nedokážu pripustiť, že muž, ktorý bol odsúdený za ubližovanie ženám/dievčatám, by nemal byť uväznený spolu s demografickými skupinami, pre ktoré je preukázateľne nebezpečný, pretože ak to urobia, všetky ich argumenty ("žiadny sexuálny predátor by sa neobťažoval predstierať, že je trans", "žiadna trans žena nikdy neublížila žene v priestore určenom len pre ženy") sa ukážu ako lži," povedala.

"Ak pripustia, že čo i len jeden muž nie je ženou, pretože tvrdí, že ňou je, celá stavba ideológie rodovej identity sa zrúti," pokračovala Rowlingová s tým, že keď sa táto "stavba" začne rúcať, aktivistom nezostane nič iné, než jednoducho kričať, že každý odporca musí byť transfóbny.

Sexuálny predátori sa spoliehajú na slogany a heslá

"Aktivistom, ktorí sa spoliehajú na zastrašovanie a slogany, tak neostáva nič iné, len "nenávidíte všetkých trans ľudí", "takže hovoríte, že všetci trans ľudia sú násilníci" a, samozrejme, "spôsobujete trans genocídu". Myslím si, že táto konkrétna téma vyvoláva konšpirácie aj preto, že ohrozuje obraz aktivistov  samom o sebe," vysvetlila. "Sú to ľudia, ktorí sa predháňajú vo svojej láskavosti a cnosti, takže priznanie pravdy - že sú ľahostajní k zraniteľným ženám, ktoré sú napadnuté alebo traumatizované - ohrozuje ich predstavu, ktorú o sebe majú."

Zvrátená ideológia! 11- ročné dievča nútili zdieľať posteľ s biologickým chlapcom
Ak by boli progresívci vyhrali voľby na Slovensku, aj takýto prípad by sa časom mohol stať u nás realitou a zvrátená ideológia by si vybrala svoju daň. V americkom Colorade na ich praktiky šokovaní rodičia dokonca museli upozorniť médiá. Kým... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Sami väzni o sebe hovoria, že sú "pekné kvietky."

"Preto sa nebezpečenstvo zdvojnásobuje. Väzni, ktorí sa sťažujú, sa v skutočnosti vôbec neboja znásilnenia, voyeurizmu alebo násilia, ako hovoria, nie sú 'práve krehké kvietky', ako sa vyjadril jeden z nich, ktorý sa sám označil za empatického. Ak podporujete umiestňovanie násilných sexuálnych predátorov do ženských väzníc, vedome tým nútite tieto ženy žiť v strachu a v niektorých preukázaných prípadoch trpieť zneužívanie, ktoré mnohé z nich zažijú už pred uväznením," uzavrela Rowlingová. "Nie je to od vás pekné. Nie ste spravodliví. Ženy majú základné ľudské právo netrpieť kruté a neobvyklé tresty."

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik