ODPADNETE! A JE TO VONKU: PS posilní "NEZÁVISLÁ" novinárka Cifrová Ostrihoňová!
20 | 02 | 2024 I Diana Zaťková

Aktivistické okienko v RTVS jej už zrejme nestačí, má namierené do europarlamentu! Progresívne Slovensko predstavilo dve nové posily do eurovolieb. Do politiky vstupuje "absolútne nezaujatá a nezávislá novinárka" Veronika Cifrová Ostrihoňová!

Progresívne Slovensko dnes predstavilo nové posily do volieb Európskeho parlamentu. Za PS pôjde do volieb známa moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová a diplomatka Ľubica Karvašová, informuje HN.

Obe posily predstavil na brífingu šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Celú 15-člennú kandidátku do európskych volieb predstaví PS podľa Šimečku na jar.

“Jediný spôsob, ako zvrátiť ich snahu o ovládnutie krajiny sú demokratické voľby. V každých jedných voľbách ich musíme spoločne poraziť a ukázať, že nemôžu mať všetko. Našou ambíciou je poraziť v európskych voľbách Smer a zabrániť tak tomu, aby za Slovensko hovorili s najväčším počtom poslancov. Nové silné posily PS v tomto boji bez pochýb pomôžu,” uviedol Šimečka.

Vraj bývalá novinárka

Do slovenskej politiky vstupuje teda vraj bývalá novinárka, moderátorka a aktivistka, ktorá sa dlhodobo venuje témam ako práva žien či podpora slabších. Pravdepodobne jej už v RTVS zrušili reláciu Silná zostava, ktorá skôr pripomínala aktivistické okienko Progresívneho Slovenska. Ale tým si nie sme istý, RTVS k tomu vyjadrenie nevydala.

“Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila angažovaná Cifrová Ostrihoňová.

GYIMESI ŠOKUJE: Kde bol POLITICKÝ CHAMELEÓN KORČOK v čase vraždy novinára a jeho priateľky?
Ľudia prichádzali sami, iní v pároch či skupinkách a keď mohli, skončili skôr v práci, aby stihli začiatok protestov Za slušné Slovensko. Dav v Bratislave končil až pri ikonickom „Manderláku“ a osobnosti verejného života pozerali na tisíce ľudí z... Čítať ďalej
20 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik