Remišová trafila vedľa, vlastne ako VŽDY!
19 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Ešte v máji minulého roku bol vedením Tatranského národného parku (TANAP) podaný návrh návštevného poriadku, podľa ktorého sa so psom nedostanete napríklad k horským chatám. Navrhovatelia to odôvodňujú napríklad rušením tamojšej fauny. Veronika Remišová (OĽaNO / Za ľudí) však na Facebooku tvrdí, že je to výmysel nového ministra životného prostredia, Tomáša Tarabu (nom. SNS / Život-NS).

O možnosti zákazu pohybu psov po vysokohorských chodníkoch sa hovorí už roky. Nominanti minulej vlády vo vedení TANAP-u pripravili nový návštevný poriadok, kde je zapracovaný aj tento bod. Ešte v máji v reportáži RTVS prevádzkovatelia vysokohrských chát vysvetlili, prečo toto opatrenie. Veronika Remišová sa však poriadne rozčúlila a za celú vec viní Tomáša Tarabu. Nezabudla pripomenúť, že ministri „si zvýšili“ platy, no povinnosti si neplnia.

Psíčkari si to zavinili sami

„Bola tu skupina piatich ľudí, dvoch vlčiakov mali a naháňali kamzíka po snehovom poli,“ vysvetľuje chatár z Rainerovej útulne, Peter Petras. Chatár spod Rysov Viktor Beránek tiež nie je za to, aby s ľuďmi do hôr chodili aj ich psy, keďže aj pre toho konkrétneho psa je to neštandardné prostredie a potom reaguje aj agresívne. Na poľskej strane Tatier takýto zákaz platí už roky. Miestni si zvykli a zvykli si aj na vysoké pokuty.

Farmári na traktoroch vyjdú v pondelok do ulíc. Skutočné peklo by by malo nastať vo štvrtok
V pondelok (19. 2.) budú na Slovensku protesty farmárov. Do ulíc miest so svojimi traktormi vyjdú najmä členovia menších združení. Podľa nich je poľnohospodárstvo na Slovensku v kritickej situácii a štát s tým nič nerobí. Avizujú pokojné protestné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Remišová trafila vedľa, ako vždy!

Na Slovensku bol schválený na jeseň. Do platnosti vstúpil mesiac pred Vianocami , no pripravovali ho ešte nominanti ministra životného prostredia Jána Budaja (Demokrati). To ale nebráni Veronike Remišovej, aby vo februári na Facebooku robila výčitky novému ministrovi životného prostredia. Tomáša Tarabu nazvala najväčším pokrytcom.

Koho vlastne kritizuje?

„Úplne absurdným spôsobom zakazuje prechádzky so psom na väčšine turistických chodníkov v Tatrách. Na hlavu postavené je to najmä v prípadoch, keď turistický chodník ide po lesnej ceste, kde sa premávajú tatrovky naložené vyrúbanými stromami, ale ak vy tam zoberiete psa, tak dostanete pokutu. To hovorím z vlastnej skúsenosti, keď na turistickom chodníku v národnom parku všade okolo nás hučali píly a uskakovali sme pred naloženými tatrovkami. Rodina so psom môže v Tatrách akurát tak sedieť v hotelovej izbe, pretože sa prakticky na žiadnu poriadnu túru so svojím domácim miláčikom nedostane,“ rozčuľuje sa Remišová.

Takže toto jej prekáža...!

„Ministri si zvýšili platy o tisíce eur mesačne, ale kvalita ich práce v prospech ľudí je úbohá,“ dodáva pomýlená poslankyňa, ktorej evidentne ušli nie len časové súvislosti, ale aj fakt, že na Chatu pod Rysmi,  či na iné útulne sa tie ťažké mechanizmy čistiace les rozhodne nedostanú.

Huliak: Mám obavy, že progresívci sú schopní vyvolať občiansky konflikt (VIDEO)
Poslanec NR SR Rudolf Huliak (SNS) hovorí o tom, ako sa nedobrá atmosféra z virtuálneho priestoru mnohokrát prenáša do reálneho života. Koalícia sa snaží riešiť problémy, čo ostali po Matovičovi, Hegerovi a Ódorovi, no potrebuje sa aj hýbať vpred a... Čítať ďalej
14 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik