MIMORIADNE: Túlavé psy z osady roztrhali na farme zvieratá
18 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Neďaleko Vranova nad Topľou zaútočili túlavé psy. Ich obeťami boli na Slovensko dosť netradične pštrosy a kengury. Škody boli vyčíslené na tisícky eur. Zatiaľ nie je jasné, ako bude majiteľovi táto škoda uhradená.

Majiteľ farmy sa venuje chovu exotických zvierat už dlhú dobu, no do takejto situácie sa ešte nedostal, ako uvádza portál noviny.sk. „Tu boli pštrosy. Psy sa k nim dostali no a trhali ich,“ povedal majiteľ farmy.

„Na obvodnom oddelení Policajného zboru vo Vranove nad Topľou muž z obce Čičava oznámil, že túlavé psy usmrtili jeho troch pštrosov a troch klokanov,“ vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Usmrtené zvieratá boli doslova roztrhané. Majiteľ zatiaľ nevie, kto jeho škodu nahradí. „Je to škoda okolo štyritisíc eur,“ vyjadril sa majiteľ farmy.

"Vec bola oznámená na Obecný úrad Čičava ako podozrenie z priestupku," povedala Jana Ligdayová.

Nepriaznivá situácia trvá dlhodobo. Majitelia psov z okolitých osád ich nemajú pod kontrolou

Situácia v Čičave trvá dlhodobejšie. Nevie si s ňou poradiť ani starosta obce Čičava, ktorý už na vyriešenie obce použil nemalé financie. Problémy im robia hlavne psy z blízkej rómskej osady, ktoré ich majitelia nekontrolujú a nechajú ich túlať po okolí Čičavy.

"Ten pes, keď nemôže byť na reťazi a väčšina rómskych obydlí nie je oplotených, tak budú musieť mať koterce a budeme to kontrolovať," hovorí starosta obce Čičava Dušan Vilenik.

Možným riešením je podľa majiteľa farmy zavedenie plotu napusteného elektrickým prúdom.

Hromadná bitka v trebišovskej osade: Rómovia útočili palicami aj kameňmi! (VIDEO)
Hromadná bitka v osade. V Trebišove to pred pár dňami vyzeralo ako na bojov poli. Domáci vyzbrojení drevenými palicami a kameňmi si to namierili k jednému z domov, v ktorom má bývať žena s deťmi. Zasahovať musela aj polícia. Niekoľko osôb na mieste... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

NBÚ VARUJE! NA TOTO SI DÁVAJTE POZOR!
Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) varuje pred podvodníkmi na online zoznamkách. Podozrivé môže byť napríklad, ak osoba neodpovedá na otázky o sebe, píše lámanou slovenčinou alebo si pýta peniaze. Odhaliť falošný profil môžu aj fotky z fotobanky alebo... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik