Viktor bácsi zase vyrýva: SILOU NA NICH!
17 | 02 | 2024 I Milan Laca

Orbán hovoril o potrebe zmeny v Európskej únii.

Maďarský premiér hovorí o potrebe zmien v Európskej únii.

Pre koho ste tu?
Politika vedenia EÚ je extrémne vzdialená záujmom bežných Európanov, v Bruseli sú potrebné zmeny, povedal premiér Viktor Orbán.
"Brusel, bez ďalších okolkov, nechal Európanov napospas, nikdy nebola taká priepasť medzi politikou Bruselu a záujmami a vôľou Európanov. Preto sú v Bruseli potrebné zmeny," povedal v prejave o plánoch na rok 2024.
TÁTO HRÔZA SA CHYSTÁ! Európska únia prekonala boľševikov
Európska únia? Je to katastrofálny diktatúrny superštát, ktorý nemôže a nesmie mať dlhé trvanie. Pod haldou vzletných slov o ochrane trhu a ochrane koncového používateľa internetu sa skrýva pomerne transparentná cenzúra nariadenia Digital Services... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková
Silou na nich!
To sa, podľa neho, nestane samo od seba, len silou. „Treba obsadiť Brusel“, aby „medzi Bruselčanmi konečne bolo niekoľko Európanov“. "Maďarsko sa pripravuje na predsedníctvo EÚ. Make Europe great again - Urobím Európu opäť skvelou," povedal Orbán, s použitím volebného sloganu bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa - "Urobím Ameriku znova skvelou".
Maďarsko bude šéfovať
Právo predsedať Rade EÚ na šesť mesiacov sa postupne prenáša na krajiny únie, na základe princípu rotácie. Začiatkom roku 2024 prevzalo predsedníctvo Belgicko. Začiatkom júla prejde predsedníctvo Maďarsku.
Stále im nedá pokoj
Orbán opakovane kritizoval súčasné vedenie Európskej únie, ktoré podľa neho, nie je schopné zvládať krízové ​​situácie. Vysvetlil, že v Bruseli teraz „nie sú dosť dobrí lídri“. Nedokážu vyriešiť problémy, ktoré vznikli v dôsledku konfliktu na Ukrajine.
Ich vzor - Sovietsky zväz?
Maďarský premiér označil modernú Európsku úniu, s jej tlakom na Budapešť, aj za zlú paródiu na ZSSR. Podľa neho „netreba Brusel“, ktorý sa k členským krajinám správa ako k provinciám a hovorí im, ako majú žiť. Vedenie EÚ musí rešpektovať suverenitu európskych národov.
UKRAJINCI UTEKAJÚ Z AVDIJIVKY!
Dnes v noci začal útek OS UA z Avdijivky. Zelenskyj dal súhlas a skôr než ruské tanky stihli upchať z mesta poslednú poľnú cestu, začali po nej utekať cez obec Severnoje smerom na Kramatorsk. Ruská artiléria smerovanie únikových ciest predpokladala... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik