Progresívny trend sa valí ako mor celou Európou
18 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Klasik by povedal: „Mať manželstvo nie je žiadna výsada. Výsada je, že cirkev neplatí dane...“ Ale nie, Gréci si zaumienili, že budú patriť medzi ďalšie štáty, ktoré „zvýhodnia“ homosexuálne páry tým, že budú môcť uzatvárať manželstvá a dajú tým šancu aj rozvodom a rozvodovým právnikom. Žeby to tušili aj zákonodarné orgány Grécka?

Grécko sa vrátilo do dôb hlbokej antiky, keď výchova v rukách pederastov nebola ničím výnimočným. Tamojší parlament totiž schválil manželstvá párov rovnakého pohlavia. Zábavne pôsobiaci jedinci, disponujúci genetickou anomáliou majú radosť. Predčasnú, ale predsa.

Grécki homosexuáli čakajúci na výsledky hlasovania v ich parlamente na uliciach skackali od radosti, keď sa dozvedeli, že budú mať možnosť uzatvárať „legálne“ manželské zväzky a už vraj nebudú občanmi druhej kategórie...

„Som veľmi šťastný. Vyrastal som na dedine a o tomto som sníval roky. Nemám slov. Konečne nie som druhotriedny občan. Mali sme rovnaké povinnosti, no teraz máme už aj rovnaké práva...“ vyjadril sa jeden z gréckych homosexuálov, ktorý sa sám považoval za bytosť druhotriednej kvality. Asi nepochopil pointu manželstva, ale dajme tomu...

„Celá sa trasiem,“ vyjadrila sa príslušníčka „znevýhodnenej“ menšiny. Bolo to aj vidieť. Tento deň sa podľa nej zapíše do histórie. Podľa nej návratom do antickej doby sa celé Grécko „posúva vpred“. 

Progresívny trend sa valí ako mor celou Európou

Grécko sa týmto „progresívnym krokom“ stalo už šestnástou krajinou v Európe, ktorá dosiahla tento, ako sú presvedčení niektorí obyvatelia, pokrok. Konkrétne čím pokročili homosexuáli vpred nikto nepovedal. Možno tým, že budú mať právo vychovávať vo svojom zväzku dieťa, ktoré bude nosiť skutočný genetický odkaz  jedného z „rodičov“. Že takáto „rodina“ bude vplývať negatívne na jeho socializáciu je druhoradé. „Konzervatívny“ premiér Mitsotakis takto strategicky ustúpil populárnemu trendu na úkor zdravého rozumu a naozaj konzervatívnych postojov.

Pravoslávna grécka cirkev sa k tejto novinke však vyjadrila odmietavo. S najväčšou pravdepodobnosťou neschváli cirkevný manželský obrad párov rovnakého pohlavia, tak, ako to zatiaľ neschvaľuje ani Vatikán.

"AŽ" štyria slovenskí europoslanci tlačia na Brusel kvôli podpore práv LGBTIQ osôb na Slovensku
Slovenskí neoliberáli skrývajúci sa za žlté hviezdičky nafukujú slovenskú „homofóbiu“ do obrích rozmerov. Tvrdia, že celá Európska únia a inštitúcie podporujúce tento nefunkčný mechanizmus sú nesmierne pobúrené z animozity voči sexuálnej menšine a... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Dušan Janek

"Ľudia, ktorí boli doposiaľ neviditeľní, sa okolo nás konečne stanú viditeľnými. A s nimi konečne nájde svoje legitímne miesto i množstvo detí," povedal premiér Mitsotakis poslancom ešte pred hlasovaním. Jeho postoj bol ústupkom. Možno práve preto, aby Grécku neboli priškrtené eurofondy tak, ako boli pozastavené i Maďarsku, trvajúcemu na tom, že manželstvo párov rovnakého pohlavia u našich susedov neprichádza v úvahu.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik