Matovičovi sa rúca OĽaNO ... Sú v hre mafiánske praktiky?
14 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Šesť členov Matovičovho hnutia v utorok oznámilo, že opúšťajú bývalé OĽaNO a vo svojom vyhlásení uviedli, čo ich viedlo k tomuto kroku. Na situáciu okrem Ľuboša Blahu (Smer-SSD) reagoval na sociálnej sieti aj mninster financií Ladislav Kamenický (Smer-SSD). Ten uvažuje, či rozpad OĽaNO nepriniesli aj mafiánske praktiky.

Matovičova predvolebná kampaň do predčasných parlamentných volieb sa niesla pod heslom „My vás mafii nepredáme“. Aj pred voľbami 2020 mal práve Igor Matovič ústa plné „smeráckej mafie“ a počas jeho vlády malo Slovensko snáď najviac organizovaných skupín na počet obyvateľov.

O ukončenie členstva v utorok, 13. februára, požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba a Ján Marosz.

TOTÁLNE FIASKO! MATOVIČA OPÚŠŤAJÚ VERNÍ ČLENOVIA HNUTIA! Poznáme dôvod
Viacerí členovia odchádzajú z hnutia Slovensko pre nekritický prístup vedenia, netransparentné skladanie kandidátky či pre politickú izoláciu. O ukončenie členstva požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba... Čítať ďalej
13 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

„Po viacerých neúspešných pokusoch o zmenu fungovania v rámci hnutia Slovensko (bývalé OĽANO), sme sa rozhodli ukončiť členstvo a spoluprácu s hnutím Slovensko pod vedením Igora Matoviča," uviedli v spoločnom stanovisku.

„Matovičovi sa rúca OĽaNO. Niekoľko jeho blízkych ľudí oznámilo, že odchádzajú zo strany. Vraj pre konfliktnosť, populizmus a politické obchodovanie. Podľa nich vraj v strane rozhoduje „pár spriaznených ľudí“. Toto nie sú náhodou mafiánske praktiky?,“pýta sa Kamenický na sociálnej sieti.

Dôvodom pre ich krok bola chýbajúca ochota férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Hovoria tiež o politickej izolácii a nepremyslených krokoch vedenia,  medzi ktoré patrí aj uponáhľaná zmena názvu hnutia. Cieľom ich členstva v hnutí mal byť rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života. Za poslednú kvapku označili odchádzajúci členovia kandidatúru predsedu hnutia v prezidentských voľbách.

„Matoviča opúšťajú vlastní členovia. Chalan si môže podať ruku s Remišovou. Aj tá začínala ako šéfka Za ľudí a skončila nakoniec úplne že - bez ľudí,“ konštatoval podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha na margo matovičovcov.

Podpredseda parlamentu reaguje na odchod členov Matovičovho hnutia! DOBRE TI TAK, MATOVIČ
Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER - SSD) reaguje na odchod členov Matovičovho hnutia, ktorý ako dôvod uviedli chýbajúci kritický prístup a ochotu férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Chalan, ako nazýva Matoviča v príspevku na... Čítať ďalej
13 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik