GP SR Maroš Žilinka vytočený do biela! Odkazuje Kolíkovej!
13 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová

Generálny prokurátor SR sa na sociálnej sieti ohradil voči útokom poslankyne NR SR Márie Kolíkovej (SaS). Mária Kolíková sa okrem Maroša Žilinku vyjadrila aj k Robertovi Ficovi.

"K dnešnému slovnému útoku poslankyne Národnej rady SR Márie Kolíkovej na generálneho prokurátora SR," píše v príspevku na sociálnej sieti Maroš Žilinka, GP SR.

"Pani poslankyňa, generálny prokurátor SR nenesie žiadnu zodpovednosť za legislatívny proces v Národnej rade SR a zákony ňou prijaté. Vždy som pri výkone funkcie a ochrane zákonnosti postupoval a budem postupovať v súlade s platnými a účinnými právnymi normami. Preto absenciu odbornej a vecnej argumentácie nenahrádzajte politickými a emotívnymi výzvami a zavádzajúcimi slovnými útokmi či obvineniami z nekonania generálneho prokurátora, ktoré sú v rozpore s realitou, a ktoré znižujú vážnosť prokuratúry a generálneho prokurátora v očiach verejnosti," konštatuje Žilinka na sociálnej sieti.

Kolíková sa na tlačovej besede vyjadrila aj k Robertovi Ficovi.

"Pán Fico, nebuďte zbabelec a neschovávajte sa za sukňu pani prezidentky. Nerobte hmlisté výzvy čo má prezidentka robiť. Ak sa tak ponáhľate a tvrdíte, že toto je dobrá zmena zákona, podpíšte ju a dajte ju pani prezidentke, aby mohla konať," uviedla Kolíková.

VIDEO:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik