Šimkovičová má silného SPOJENCA! A ten sa INFANTILNÝM POKRIKOVANÍM OPOZÍCIE nenechá zastrašiť (VIDEO)
12 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Michal Šimečka, poslanec parlamentu a predseda neustále reptajúcich progresívcov si zatiaľ nestihol posťažovať na peniaze, z ktorých žije nad pomery, pričom nepodáva adekvátne výsledky top politika a spolu so svojou politicky a aritmeticky neschopnou elitou sa zatiaľ dokázal iba producírovať na námestiach a strápňovať pri politických diskusiách, obštrukciách či permanentných pokusoch o odvolávanie koaličných kolegov.

Pri otázke Jána Mažgúta, ktorú podal v pléne NR SR smerovanej premiérovi Robertovi Ficovi v súvislosti s pertraktovanou témou ohľadne odvolávania ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, aký má názor na oportunizmus Michala Šimečku, podozrivo nesťažujúceho si na slušnú sumu, ktorú dostáva zo štátneho rozpočtu sa premiér vyjadril veľmi otvorene a kriticky. Poslanci však na opovážlivosť Mažgúta reagovali nekorigovaným hukotom, ktorý musel uzemniť Ľuboš Blaha.

Premiér ešte pred svojim vyjadrením ubezpečil Ľuboša Blahu, že sa infantilným pokrikovaním z rád opozície nenechá zastrašiť. Evidentne si na takúto reakciu nielen iba po fiasku politickej kultúry v posledných dňoch musí zvykať, tak ako každý kultivovaný politik i občan našej krajiny.

„Predovšetkým sa chcem vrátiť k návrhu na odvolanie ministerky kultúry, ktorý len svedčí o tom, s kým máme do činenia,“ otvoril Robert Fico svoj príhovor v parlamente a začal do opozičných rád strieľať ostrými... „Dvadsaťosem je dvadsaťosem a tridsať je tridsať. To sa naučte. Ja nepoznám ani jeden prípad, a to som v parlamente od roku 1992, kedy by poslanci pri predkladaní takéhoto dôležitého návrhu odignorovali základné ustanovenia Ústavy Slovenskej republiky. Takáto hanba tu ešte nikdy nebola“ okomentoval neskutočné faux pas – eufemisticky povedané, ktorého sa dopustili vždy horliví diletanti z rád Progresívneho Slovenska.

„Ja sa vám čudujem, že máte ešte záujem do akéhokoľvek odvolávania pani ministerky ísť... Jednoducho, zvyknite si, dámy a páni, že ministerkou kultúry vo vláde Slovenskej republiky je človek, ktorý má normálne zdravé slovenské názory, ktoré táto krajina potrebuje. To nie je človek, ktorý sa klania mimovládnym organizáciám, ktoré vás vytvorili,“ vyjadril sa veľmi konkrétne a bez obáv. „Nie je to človek, ktorý vytvára tretiu toaletu pre ľudí, ktorí nevedia, či sú takí alebo onakí. Je to človek, ktorí si uvedomuje Slovensko z pohľadu kultúry a chcem vás ubezpečiť, že pani ministerka kultúry má plnú podporu moju osobnú a ako som hovoril so všetkými poslancami za vládnu koalíciu, my pani ministerku nepochybne podržíme.“

Odvolávaná Šimkovičová: Toto je silný ministerkin spojenec
Premiér Robert Fico (Smer-SSD) sa už po niekoľký krát jednoznačne postavil za ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS). Urobil tak napríklad aj pri januárovom výjazdovom zasadnutí vlády po tom, ako aktivisti rozbehli petíciu za jej... Čítať ďalej
10 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Robert Fico ešte s úsmevom dodal, že sa veľmi teší na súboj, do ktorého sa osobne zapojí, lebo opozícii veľmi rád pripomenie rôzne ich prešľapy (a nie je ich málo a určite ich ešte bude mnoho). Pripomenul, že sa v kritike smerom ku koalícii rád vyjadrí aj o nepodarkoch opozície z posledných dní, pričom prízvukoval, že samotná opozícia dobre vie, o čom hovorí.  

V pondelok (12. 2.) o 9.00 h by sa mala začať mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Rokovanie iniciovala opozícia, ministerka to považuje za bežný nástroj politického boja.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik