Roman Michelko (SNS) vs Mária Kolíková (SaS)
11 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Rokovať o odvolaní ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) sa v pondelok (12. 2.) nebude, parlament nebude uznášaniaschopný. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS), ktorý zároveň naznačil, že na pôde zákonodarného zboru sa návrhom budú zaoberať v inom termíne.

Oznámil, že ministerka sa pondelkového rokovania nebude môcť zúčastniť

"Má dlhodobo plánovanú pracovnú cestu," vysvetlil. Zároveň zdôraznil, že Šimkovičová sa chce v parlamente vyjadriť k návrhu na svoje odvolanie a uvádzaným argumentom. Tým, že v pondelok bude ministerka neprítomná, avizuje, že parlament nebude uznášaniaschopný a schôdza sa neotvorí.

Poslankyňa za SaS Mária Kolíková súhlasí s tým, že na takejto schôdzi by mala byť ministerka prítomná a mala by mať možnosť sa vyjadriť.

Ak by predvolebné prieskumy kontinuálne naznačovali, že Andrej Danko nie je najpreferovanejším z ponuky národno-konzervatívnych kandidátov, nemožno vylúčiť, že niekoľko dní pred prvým kolom voľby prezidenta sa kandidatúry vzdá a SNS svojim voličom odporučí iného kandidáta. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol predseda parlamentného výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS).

Zdôraznil však, že líder národniarov do kampane i prvých debát určite vstúpi. "Je to priestor pre prezentáciu názorov a vízií, bolo by chybou takúto možnosť nevyužiť," upozornil.

Prieskumy podľa neho následne ukážu trend, "kto sa chytí a kto nechytí" a kto bude z národno-konzervatívnej ponuky najviac rezonovať. "Ak trendy budú zlé, ja nevylučujem, že v nejaký čas - týždeň, desať dní pred voľbami, sa povie, že nebudeme trieštiť sily a odporučíme iného kandidáta," dodal.

Michelko:Vieme urobiť korekciu Trestného zákona, ak ho prezidentka vráti

Predseda Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) pripustil korekciu novely Trestného zákona v prípade, že ho prezidentka Zuzana Čaputová vráti do parlamentu. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) pripomenula, že koalícia klame pri premlčacích lehotách, keď Slovensko porovnáva s inými krajinami.

"Sme schopní otvoriť o tomto debatu a vieme prípadne urobiť nejakú korekciu," avizoval Michelko s tým, že si uvedomuje extrémnu citlivosť témy, týkajúcej sa násilných trestných činov. Konali však podľa jeho slov v dobrej viere, že zákon menia podľa okolitých vyspelých krajín, kde bol prediskutovaný odborníkmi.

Kolíková upozornila na nepravdy pri porovnaní premlčacích lehôt s krajinami ako Česko, Rakúsko alebo Nemecko. "Je tam proste niečo úplne iné," poznamenala pri poukázaní na ustanovenia o premlčacích lehotách v trestných kódexoch iných krajín. Michelko sa vyjadril, že možno nedostali "úplne presné informácie".

Muž v Brne brutálne napadol ženu! Mlátil jej hlavou o zem (VIDEO)
Dvadsaťtriročný násilník vláčil ženu po prázdnom podchode na hlavnej stanici v Brne, opakovane ju tiež udrel o zem. Útoky si vzápätí všimla obsluha kamier, ktorá privolala mestskú políciu. Strážnici zasiahli po niekoľkých desiatkach sekúnd, muža na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik