Počasie vyčíňa! Mimoriadna situácia v Ružomberku! (FOTO)
11 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Ružomberok vyhlásilo v nedeľu tretí stupeň povodňovej aktivity na vodných tokoch a drobných vodných tokoch. Kritická situácia je najmä na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok.

TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

"Situáciu monitorujeme v teréne a naozaj nie je dobrá. Na vodný tok sa boli pozrieť zástupcovia Slovenského vodohospodárskeho podniku, Povodia horného Váhu i vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Ružomberku. V pohotovosti sú naše Komunálne služby i dobrovoľní hasiči. Všetci dúfame, že rieka sa upokojí a hladina klesne," podotkol primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Vyliata voda môže na kritických miestach potenciálne ohroziť život a zdravie, majetok právnických a fyzických osôb, životné prostredie, kultúrne dedičstvo i hospodársku činnosť. "Počas povodňovej situácie budeme vodné toky monitorovať, zmierňovať riziko vyliatia a postupne zbierať dokumentáciu o spôsobených škodách. V prípade potreby zasiahneme. Vyhlásený stupeň povodňovej aktivity budeme v ďalších dňoch prehodnocovať podľa aktuálneho stavu na vodných tokoch na území mesta," dodal primátor.

Samospráva žiada obyvateľov dotknutých oblastí, aby sa nezdržiavali v blízkosti rieky a upozornili aj svoje deti, ktoré sa po mestskej časti môžu pohybovať bez dozoru dospelých. "V pohotovosti sú dobrovoľní hasiči, Hasičský a záchranný zbor, kompetentní zamestnanci mesta a mestskí policajti," uzavrel Miškovčík.

Facebook: Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok
Foto: Facebook: Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok

 

Podpredseda parlamentu nič hlúpejšie, ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná
Blaha zhrnul výkony moderátorov politických diskusií jednoducho, jasne a na rovinu. Nič hlúpejšie ako moderátorov nedeľných diskusií nepozná. A nejedná sa iba o Richarda Dírera, hoci ten patrí medzi absolútne esá v tejto spravodajskej... Čítať ďalej
11 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik