IRACIONÁLNE SPRÁVANIE UKRAJINY! ODMIETLI "LIETAJÚCI ODPAD"
11 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Ukrajina neopatrne odmietla austrálsku pomoc. Hoci naši východní susedia melú z posledného, ohrnuli nos nad pomocou od protinožcov. Austrália im mienila poskytnúť ako vojenskú pomoc stíhačky F/A 18, ktoré používajú viaceré štáty sveta.

Ukrajinská armáda sa však vyjadrila voči daru zo strany austrálskej armády ako o „lietajúcom odpade“ a neprejavila oň záujem, informuje Financial Review. Túto pomoc ponúkla Austrália už minulý rok.

Austrálsky zástupca pre obranné záležitosti tvrdí, že predstaviteľ ukrajinskej obrany sa vyjadril na poskytnutú pomocnú ruku slovami: „Nechceme váš lietajúci odpad.“ Takýmto arogantným správaním krajiny zmietajúcej sa v kŕčoch si iba Austráliu pohneval a akékoľvek možné dohody ľahli popolom.

Stíhačky sú v prevádzke od roku 1984 a v roku 2021 ich austrálska armáda vyradila z prevádzky. Hoci sa už nepoužívajú, sú osvedčené na pristávanie na zdevastovaných pristávacích dráhach na Ukrajinskom území, pretože sa osvedčili pri pristávaní na krátkych dráhach lietadlových lodí americkej armády.

Vzťahy medzi Austráliou a Ukrajinou nie sú dobré aj z iných dôvodov. Austrália totiž odmieta poskytnúť inú vojenskú pomoc vo forme obrnených terénnych vozidiel Hawkei a transportných vrtuľníkov MRH-90 Taipan. Takýto prístup však môže Ukrajina oľutovať až bude príliš neskoro. Ak už vlastne nie je...

Propaganda TOTO nikdy nepustí von: Nemec bojujúci na Ukrajine ODHALIL VŠETKO!
Keby Ukrajina dostala od Západu dostatok stíhačiek, vojna by sa tu výrazne zmenila, hovorí bývalý nemecký vojak teraz bojujúci v ukrajinskej špeciálnej jednotke proti ruskej armáde. O aktuálnom dianí na bojisku prehovoril v rozhovore s redaktorom... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik