V prípade progresívca Hellebrandta nastal NEČAKANÝ ZVRAT!
09 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

V stredu, 7. februára predpoludním Tomáš Hellebrandt (PS) odstúpil z pozície poslanca Národnej rady SR. Šéfka komunikačného oddelenia progresívcov zatajila veľmi vážny dôvod jeho odstúpenia – Hellebrandt sa 15 rokov lieči na vážne infekčné ochorenie. Túto skutočnosť zatajil aj Hellebrandt pri zákroku v žilinskej nemocnici. Tá na neho podala trestné oznámenie. Do celej veci sa však vložila mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP), ktorá na sociálnej sieti oznámila podanie trestného oznámenia na Nemocnicu s poliklinikou (NsP) v Žiline.

Žilinská nemocnica s poliklinikou na Helebrandta podala na Okresnú prokuratúru v Žiline trestné oznámenie. Dôvodom má byť šírenie nebezpečnej choroby. Pri zákroku v ich nemocnici neuviedol, že je nositeľom nákazlivého ochorenia. Neskôr sa na to prišlo a zamestnanci nemocnice ostali v strachu. Utajovaním tejto informácie sa mal Hellebrandt dopustiť vážneho ohrozenia života a zdravia iných ľudí.

Hellebrandt z PS: Koľko ľudí ohrozil svojim nezodpovedným správaním sa na verejnosti?!? (VIDEO)
"Ekonomický expert" z pravdovravného Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt počas predvolebnej kampane zaujal nie len názorom, že dôchodky slovenských seniorov sú privysoké. Hŕstka jeho verných tiež s obavami sledovala aj jeho zdravotný stav –... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Predseda Progresívneho Slovenska Šimečka na štvrtkovej tlačovej besede skonštatoval, že ani on, ani Hellebrandt nemali žiadnu vedomosť o podaní trestného oznámenia nemocnice v Žiline.

„Dozvedeli sme sa to z verejného statusu Roberta Fica. A toto je niečo, čo mňa veľmi znepokojuje. Odkiaľ má pán predseda vlády takúto informáciu, ako ňou disponuje. Tu sa obávam, že to vzbudzuje podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa,“ vyjadril sa Šimečka.

Hellebrandta celá situácia okolo NsP v Žiline mrzí a na sociálnej sieti sa za chybu, ktorú urobil, ospravedlnil. Jedným dychom však dodal, že je zarážajúce, že takouto informáciou disponuje premiér. Toho by sa rád opýtal, akým spôsobom k nej prišiel.

„Na Slovensku žijú státisíce ľudí s náročnými fyzickými či psychickými diagnózami, čo by nemalo byť dôvodom na ich škandalizovanie alebo vylučovanie zo spoločnosti. Mandátu poslanca som sa nevzdal kvôli mojej diagnóze. Človek s ňou môže normálne pracovať aj fungovať v spoločnosti. Dôvodom na moje odstúpenie je fakt, že som porušil predpisy a za to musím niesť zodpovednosť,“ uzavrel Hellebrandt svoj status.

Hellebrandt tajil závažné ochorenie, vykrúcač Šimečka a reakcia polície
Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka na štvrtkovej (8. 2.) tlačovej besede k zastaveniu financií z Plánu obnovy odpovedal aj na otázku, týkajúcu sa informácií o ochorení ich bývalého poslanca, Tomáša Hellebrandta. On sám sa podľa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

„Správanie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina považujeme za neakceptovateľné, neprofesionálne a pravdepodobne aj protizákonné. Niekto z tohto zdravotníckeho zariadenia vyzradil citlivú osobnú informáciu a táto sa následne stala súčasťou súboja politických strán. Zdravotnícky personál pritom musí vedieť, že je rozdiel medzi pacientom infekčným a neinfekčným. Legislatíva hovorí, že pacient má povinnosť správať sa tak, aby nešíril infekciu, nič viac. Zdravotnícky personál má povinnosť sa chrániť, je to bežná súčasť ich práce, že prichádzajú do styku s chorými ľuďmi, od ktorých sa nechcú nakaziť. Svojim správaním však táto nemocnica poškodzuje dobré meno celého zdravotníctva a prispieva k stigmatizácii a diskriminácii. Navyše za celou touto kauzou cítiť aj homofóbiu,”povedal riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher a doplnil, že nad postupom NsP Žilina vyjadrili rozčarovanie niekoľkí zdravotníci zo zmieňovanej nemocnice. Uistili pritom pacientov, že to nie je bežná prax.

Facebook Inštitút ľudských práv

„Trestný zákon v rámci trestných činov ohrozujúcich život alebo zdravie hovorí, že trestného činu sa dopustí ten, kto iného úmyselne alebo nedbanlivostne vydá do nebezpečenstva nákazy vírusom ľudskej imunodeficiencie,“ uvádza sa v statuse IĽP.

Pochybujem, že sa pán Hellebrandt dopustil porušenia zákona, a to ani na úrovni priestupku. Trestné oznámenie nemocnice považujem za účelové a postavené na insitnom výklade práva. Spáchanie trestného činu v zmysle § 165 Trestného zákona vyžaduje vydanie iného do nebezpečenstva nákazy vírusom ľudskej imunodeficiencie, nezakladá informačnú povinnosť. Porušenie zákona, ale vidím na strane zdravotníckeho zariadenia a jeho personálu, pretože zdravotnícki pracovníci majú zákonnú povinnosť dodržiavať etický kódex a mlčanlivosť,“ konštatoval právnik IĽP Daniel Grejták.

Lukáš Machala o partičke okolo Miška Šimečku: Etalón hlúposti, neschopnosti a amorálnosti
Vedúci služobného úradu Ministerstva kultúry (MK) SR Lukáš Machala (SNS) tvrdí, že „partička“ okolo Michala Šimečku (PS) je v slovenskej politike skutočné morálne dno. K tomuto konštatovaniu ho priviedol bývalý poslanec Hellebrandt, ktorý v... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik