Šimečkove médiá merajú účasť na protestoch podľa BULHARSKEJ KONŠTANTY! (VIDEO)
10 | 02 | 2024 I Eka Balašková

Predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) tvrdí, že hoci opozícia má právo na protesty, doteraz ešte nikdy ich nerobili takou primitívnou, až smiešnou formou. Vo videu tiež vysvetlil, ako vyzerá bulharská konštanta na spôsob slovenských médií bývalého mainstreamu, no venoval sa aj pravdepodobnému „rozstrelu“ v prezidentských voľbách.

Bulharská konštanta

Michelko hovorí o protestoch a nahliadaní na ne, ako o „bulharskej konštante“. Znamená to, že ak robí protesty súčasná opozícia, tak aj niektoré médiá rady doslova násobia počet účastníkov, no keď ich robila opozícia v minulom volebnom období, bol médiami počet účastníkov hlboko podhodnotený.

Majú na to právo

„My sa toho nebojíme, sme v demokracii, ľudia sa mohli vyjadriť. Pokiaľ nedemolujú verejný majetok a nie sú násilné protesty, je to ich právo, takže toto nám určite strach nenaženie, ani nebudeme robiť nič proti tomu,“zdôraznil Michelko. Doplnil však, niekedy je to „napínanie svalov opozície“ až smiešne. „Robilo sa to vždy, ale nie až takým smiešnym spôsobom.“

Prezidentské voľby

Michelko si nevie predstaviť, že by Slovenská národná strana svojim voličom odporúčala voliť za prerzidenta Ivana Korčoka. Netrúfa si však ani robiť predikcie, kto sa dostane do druhého kola prezidentských volieb.

„Je to stále otvorené, stále je mierny favorit Pellegrini, čo ale vôbec neznamená, že to má isté, skôr to má veľmi neisté,“ myslí si Michelko. Ten je zvedavý, čo do volieb vnesie Igor Matovič, ktorý sľubuje kladenie nepríjemných otázok práve Korčokovi. Poslanec je teda zvedavý, či mu chce pomôcť tým, že ho bude ničiť, čo je Matovičova štandardná stratégia.

Gyimesi: Matovič ako Korčokov "podržchrbát"
Do parlamentu sa v roku 2020 dostali na jednej kandidátke. Úlohou Győrgya Gyimesiho v OĽaNO bolo osloviť predovšetkým maďarsky hovoriacich občanov Slovenska a získať tak pre hnutie dôležité hlasy, čo sa aj podarilo. Neskôr však Gyimesi hnutie... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Eka Balašková

Na začiatku kampane

Michelko teda konštatuje, že finálová dvojica je veľmi pravdepodobná, no isté to nemá ani Pellegrini, ani Korčok. Rozhodne kampaň a to, čo kto na koho vytiahne. A tiež presvedčivosť jednotlivých kandidátov v debatách. Kým spočiatku mal Pellegrini vysoký náskok, teraz sú šance takmer vyrovnané, no čaká nás možno tridsať diskusií v rôznych médiách.

Prezidentskí kandidáti, Pellegrini, Korčok, Harabin, Danko, fotokoláž, Zdroj: TASR

„Po prvých možno desiatich budeme lepšie vidieť, kto sa lepšie chytil možnosti, kto rastie, kto je presvedčivejší, prirodzenejší, získal si sympatie. Tam už bude vidno trendy, teraz sú skoro na jednej štartovacej čiare,“uzatvára Roman Michelko.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Monika Beňová: LIBERÁLNI NOVINÁRI SA NENÁVISŤOU UŽ ANI NETAJA!
Od roznych fabulácií, tzv. “hodnotiacich úsudkov” až po čistú zlomyseľnosť a klamstvá. Redaktorky a redaktori liberálnych médií hrajú akúsi zvrhlú súťaž o najostrasnejší “komentár”. S absolútnou stratou súdnosti a elementárnej profesionality.... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik