Peter Kmec odkazuje opozícii: Zamerajme sa na reálne potreby ľudí, nie na politické hry
08 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

V procese realizácie Plánu obnovy Slovenskej republiky prebiehajú neustále rokovania s Európskou komisiou. Podpredseda vlády Slovenskej republiky Peter Kmec zdôrazňuje, že súčasná fáza hodnotenia štvrtej žiadosti o platbu predstavuje štandardnú časť procesu, pričom nedochádza k pozastaveniu samotnej platby, ale len k momentálnej pauze v jej hodnotení.

„Rokovania na pracovnej úrovni s Európskou komisiou sú neoddeliteľnou súčasťou procesu realizácie Plánu obnovy. Momentálne pozastavenie hodnotenia štvrtej žiadosti o platbu nie je dôvodom k obavám. Podobné situácie, ako napríklad v prípade Talianska, kde sa hodnotenie predĺžilo až na deväť mesiacov, nie sú v rámci Európskej únie ničím neobvyklým. Dokonca aj Slovensko sa už ocitlo v pozastavení hodnotenia v procese 2. platby," uvádza podpredseda vlády Peter Kmec.

„Progresívne Slovensko hrá nebezpečnú hru s našou krajinou. Ukazuje sa, že vo svojej bezohľadnej opozičnej politike nepoznajú hranice. Opozícia by sa mala skôr zamerať na samotný obsah Plánu obnovy, ktorého mnohé míľniky sú nevykonateľné a vzdialené od reálnych potrieb ľudí. Práve teraz pripravujeme cielenú revíziu, ktorej cieľom bude zreálnenie implementácie celého Plánu obnovy tak, aby reagoval na reálne potreby občanov a regiónov Slovenska,“ uzatvára Kmec.

Vláda Slovenskej republiky je odhodlaná zabezpečiť, aby Plán obnovy reflektoval reálne potreby slovenskej spoločnosti a prispeval k jej dlhodobej udržateľnosti a prosperite.

NAŽIVO Lipšic odpočítava minúty
(Aktualizované) 20:27 Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa má zrušiť, skrátia sa premlčacie lehoty a upravia sa trestné sadzby pri viacerých skutkoch. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok schválili novelu Trestného zákona. Poslanci... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik