Poľský minister obrany: Pripravujeme sa na vojnu s Ruskom
07 | 02 | 2024 I Gabriela Fedičová
Poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v rozhovore hovoril o naliehavej potrebe jeho krajiny pripraviť sa na možný ruský útok.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz poskytol rozhovor denníku Super Express, v ktorom hovoril aj o tom, či sú pripravení na možnosť, že Rusko porazí Ukrajinu a následne zaútočí proti Poľsku.

Predvídam všetky scenáre a tie najhoršie beriem najvážnejšie. To je úloha ministra obrany v situácii, v ktorej sa dnes nachádzame - odpovedal  minister obrany s tým, že to všetko nehovorí „bezdôvodne“, ale po dôkladnom zvážení. 

Spomenul tiež, že poľské ministerstvo obrany už podniklo konkrétne kroky na prípravu na prípadný ruský útok, začali napríklad prehodnocovať, ktoré oblasti by mali zlepšiť zásobovanie armády. Ako povedal, nákupy zbraní vo veľkom sú dôležité, ale rovnakú pozornosť treba venovať tomu, aby mal každý vojak vždy správnu výstroj. Napokon potvrdil, že Poľsko chce zohrávať dôležitú úlohu pri spoločnej obrane Európskej únie.

ŠKANDÁL! Ukrajinci prichytení pri pašovaní plastickej trhaviny. Všetko smeruje k Zelenskému
Agenti tajných služieb nevystupujú verejne príliš často. V Gruzínsku teraz urobili výnimku. Tamojšia strana totiž tvrdí, že zadržala výbušniny pochádzajúce z Ukrajiny, ktoré mali byť buď použité k teroristickej akcii priamo v Gruzínsku, alebo mali... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Varovania prichádzajú, každý sa pripravuje na vojnu

V posledných týždňoch mnohí európski politici a vojenskí predstavitelia varovali, že Rusko môže zaútočiť. Zo strany Poliakov to začiatkom decembra urobil šéf Národného bezpečnostného úradu Jacek Siewiera , čiastočne s odvolaním sa na analýzu nemeckého výskumného centra. Prípravy na prípadný ruský útok by sa podľa neho mali uskutočniť do troch rokov.

Okrem vyššie uvedeného (okrem iného) boli uvedené aj nasledujúce upozornenia:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik