Karol Farkašovský je presvedčený, že by sa poslanci nemali parlamente správať ako na dovolenke (VIDEO)
08 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Po vládach národnej katastrofy treba Slovensko stavať na nohy. Občania dali poslancom dôveru. Voličmi poverení poslanci neprišli do parlamentu na dovolenku.

„Parlament má pracovať na plné obrátky,“ tvrdí s presvedčením Karol Farkašovský, poslanec za SNS a zákony majú riešiť problémy ľudí. Žiaľ, opoziční poslanci si parlamentnú prácu mýlia s obštrukciami, naťahovaním času a sebaprezentáciou,“ skonštatoval s poľutovaním.

Riešením je podľa Karola Farkašovského zmena rokovacieho poriadku. Okrem možnosti zasiahnuť ministrom do rozpravy faktickými poznámkami, treba riešiť aj vecnosť, dynamiku a hlavne efektívnosť a čas rozpravy. Karol Farkašovský ponúka pätnásťminútovkami pre poslanecký klub, desať minút pre písomne prihláseného a päť minút pre ústne prihláseného poslanca. Desať minút sa dá podľa Farkašovského pretaviť do troch strán A4 dokumentu, čo považuje za dostatočný priestor na vyjadrenie akéhokoľvek názoru.

„Pre niekoho je to možno prísne, ale určite dynamické zmysluplné a účinné riešenie,“ tvrdí Karol Farkašovský. Pre inteligentných a schopných poslancov to určite nebude problém. Na rozdiel od poslancov, ktorí si musia nechať napísať faktickú poznámku za pomoci umelej inteligencie a nakoniec, na popud vlastnej hanby, si radšej zbalia kufre a zmiznú z parlamentu čím skôr, tak ako sa to stalo u „progresívneho“ poslanca Helebrandta.

Poslanci pokračujú v DISKUSNOM KRÚŽKU
Obštrukcie pokračujú! Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v utorok ráno v rokovaní o novele Trestného zákona. Zatiaľ diskutujú o návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie k novele. Do diskusie je písomne prihlásených približne ešte 48... Čítať ďalej
09 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik