Tucker Carlson z Moskvy: RUSKU SA DARÍ VEĽMI DOBRE!
05 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Prezidentská administratíva Ruskej federácie neposkytuje informácie o pohybe zahraničných novinárov. Takto hovorca Kremľa Dmitrij Peskov odpovedal na otázku o účele návštevy amerického televízneho moderátora Tuckera Carlsona v Moskve.

Zdôraznil, že prezidentská administratíva nemá o rozhovore ruského vodcu Vladimira Putina so zahraničnými médiami čo informovať. Peskov zároveň prisľúbil, že bude informovať, či sa takéto plány zrealizujú.

"Koniec koncov, sme administratívou prezidenta Ruskej federácie, takže sotva musíme poskytovať akékoľvek informácie o pohybe zahraničných novinárov, mnohí zahraniční novinári prichádzajú do Ruskej federácie každý deň, mnohí tu naďalej pracujú," povedal hovorca Kremľa.

Predtým Carlson sám komentoval svoju návštevu a poznamenal, že Moskvu jednoducho miluje a považuje ju za krásnu.

Tucker Carlson je v Moskve, môže urobiť rozhovor s Putinom!
V septembri 2023 Carlson tvrdil, že americká vláda zmarila jeho plány na rozhovor s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Koncom augusta šéfredaktorka RT Margarita Simonyanová oznámila, že novinár chce urobiť rozhovor s ruským prezidentom. Je... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Rusku sa darí veľmi dobre!

Carlson, ktorý je momentálne na návšteve v Moskve, povedal, že Rusku sa "darí veľmi dobre".

Minulý víkend niekoľko telegramových kanálov informovalo, že Carlson pricestoval do Ruska. Najmä fotografia amerického novinára navštevujúceho predstavenie vo Veľkom divadle bola široko zverejnená na sociálnych sieťach. Americké médiá špekulovali o tom, že Carlson môže byť ulovený, aby získal rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Moskva, zdroj: TASS

Izvestija zverejnila video Carlsonovho rozhovoru s ruským reportérom na svojom kanáli Telegram . Podľa denníka "svedok hovoril" s americkým novinárom v moskovskom hoteli. Ruský anketár povedal, že si myslí, že Carlson je "najlepší americký novinár". Carlson poďakoval ruskému reportérovi a spýtal sa, odkiaľ je. "Som z Moskvy," odpovedal druhý. "Milujem toto mesto, je nádherné," reagoval hosťujúci americký novinár.

Carlson komentoval dôvody svojej cesty do Ruska: "Toľko som o tom čítal, ale nikdy predtým som to nevidel. Chcel som sa teda porozprávať s ľuďmi a porozhliadnuť sa, ako to je. Robíte to veľmi dobre."

Pokiaľ ide o potenciálny rozhovor s ruským lídrom, Carlson bol nezáväzný. Len mykol plecami a povedal: "Uvidíme."

Keď ho požiadali, aby sa vyjadril k pravdepodobnej reakcii amerických médií na jeho cestu, americký reportér povedal: "Neviem, sú naozaj blázni."

Vojenský expert: Rusko začne veľké vojenské operácie na Ukrajine
Expert Matvijčuk naznačil, že ruské ozbrojené sily čoskoro prevezmú kontrolu nad Charkovom Vojenský expert Anatolij Matvijčuk naznačil, že Rusko čoskoro spustí veľké vojenské operácie na Ukrajine. Je presvedčený, že hlavnou činnosťou budú regióny... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik