Michelko: Dankov odchod z koaličnej rady neznamená rozpad koalície (VIDEO)
06 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Podľa červených denníkov osobné spory medzi Andrejom Dankom (SNS) a Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) prerastajú do činnosti koalície. Danko kvôli konfliktu predčasne odišiel z koaličnej rady – žiada o zásadné skracovanie vystúpení poslancov v parlamente. Peter Pellegrini s takýmto riešením nesúhlasí. Poslanec Roman Michelko (SNS) vo videu vysvetľuje, prečo je dôležité urobiť v tejto veci rázny krok.

Červené denníky pripomínajú, že Andrej Danko už v rokoch 2016-2020 koaličnú zmluvu vypovedal, preto sa domnievajú, že práve SNS je najslabším článkom v tejto koalícii. Poslanec Roman Michelko však vyčíta práve koaličnému partnerovi SNS, že kvôli jeho nerozhodnosti parlament neplní svoje povinnosti. Na záver tiež pripomína, že kritika je dôležitá, pokiaľ nie je osobná.

Už zase kuvikajú

„V lete 2017 SNS napríklad nečakane vypovedala koaličnú zmluvu. Predseda SNS to vtedy koaličným partnerom zo Smeru a z Mosta-Híd oznámil listom a ako dôvod uviedol „absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov a stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii,“ pripomína Denník N fakt, že Andrej Danko v jednej koalícii už pôsobil ako „problémový prvok“.

Hlas: Ústavná sťažnosť opozície súvisiacu s Trestným zákonom JE ABSURDNÁ
Koaličná strana Hlas-SD považuje ústavnú sťažnosť opozície súvisiacu so schvaľovacím procesom novely Trestného zákona za absurdnú. Strana je presvedčená o tom, že diskusia o zmenách v trestných kódexoch bola viac než dostatočná. Navrhované zmeny je... Čítať ďalej
05 | 02 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Zákony čakajú, opozícia obštruuje...

„Dokedy im budeme ustupovať? Dokedy im necháme blokovať ústavný systém? Fico povedal – očakávam od parlamentu, že sfunkční politický systém. Je iks dôležitých zákonov, ktoré čakajú a nemôžu ísť, pretože opozícia nám na dobu troch samostatných schôdzí blokuje jeden zákon,“ rozhorčuje sa poslanec Michelko s tým, že zákon tak či tak prejde. Nepáči sa mu však slabý dôraz pri vedení parlamentu. Pripomenul, že to nie je slabosť SNS, no slabosť iného konkrétneho človeka.

Koaličná rada funguje

„Ale politika je o gestách. A že aj preto Danko odišiel z koaličnej rady. Ale pozor nie že SNS-ka. Ďalší dvaja členovia koaličnej rady tam zostali – Taraba s Huliakom. Ďalej sa podieľame na tvorbe, alebo fungovaní koalície,“upozorňuje Michelko hlavne tých, ktorí neustále o poslaneckom klube SNS hovoria, ako o najslabšom článku koalície.

„Je absolútne legitímne kritizovať koaličného partnera za konkrétnu vec, no nie osobne. To je naozaj nešťastné, ale ešte raz zdôrazňujem: neznamená to koniec koalície, neznamená to ohrozenie koalície,“uzatvára Michelko.

Veľká senzácia! Hlása obrovský titulok jedného z najodpornejších bulvárnych denníkov na Slovensku
"Naše vzťahy sú hlbšie a mali by byť založené na niečom inom ako na slepej dôvere v hry veľmocí. Pílite si konár pod sebou, ak na jednej strane veríte západným veľmociam, ktoré naše národy vždy v kritických situáciách oklamali a opustili, a na... Čítať ďalej
04 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik